Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Baníkovec útočil na vlak, skončí ve vězení

Ostrava - Fanoušek ostravského Baníku, který se účastnil útoku na vlak s rivaly z polského klubu Legie Varšava, půjde na patnáct měsíců do vězení. Rozhodl o tom dnes ostravský okresní soud, který přihlédl k tomu, že se jednalo o nenapravitelného násilníka. Za násilí při fotbalových zápasech byl totiž v minulosti už čtyřikrát odsouzen. Skupina baníkovců napadla vlak v září roku 2006 na hlavním nádraží v Ostravě-Přívoze. Při krátké rvačce, do které se zapletli náhodní cestující, bylo několik lidí zraněno. Další čtyři útočníci vyvázli s podmínkou.

Celkem byla kvůli útoku na vlak podána žaloba na devět ostravských radikálních fanoušků. V prvním kole soud rozhodl udělením trestního příkazu. Ten ale přijali jen čtyři dopadení útočníci. Pět si jich podalo odpor. Případ proto pokračoval klasickým hlavním líčením už jen s pěticí obžalovaných. Obžalované usvědčila svědkyně, která je identifikovala. Další přítěží pro ně byly SMS zprávy, které si před útokem posílali mezi sebou.

Na konci září 2006 skupina fanoušků, složená z příznivců Baníku a polského klubu GKS Katovice, zaútočila na mezinárodní rychlík Varšava-Vídeň, ve kterém cestovalo asi 15 fanoušků Legie Varšava na utkání Poháru UEFA s Austrií Vídeň. Několik jich přitom okradli a zranili. Do incidentu se podle policie zapojilo pět desítek násilníků.

Fandové Baníku, kteří patří v českém fotbalu k nejagresivnějším, často spolupracují s příznivci katovického klubu. Na svědomí už mají řadu výtržností. Nejzávažnější případ je z roku 1999, kdy zaútočili kameny na vlak, ve kterém cestovali jejich olomoučtí rivalové. Jeden z kamenů zasáhl do hlavy dvaatřicetiletou ženu z Havířova, která po těžkém zranění téměř nevidí na pravé oko a je v invalidním důchodu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články