Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Baníkovci dorazili do Prahy, po policistech házeli dělobuchy

Praha - Do Prahy dorazilo dnes odpoledne vlakem na 300 fanoušků ostravského Baníku, který se večer utká s fotbalisty Sparty. Na pražském hlavním nádraží házeli příznivci po příjezdu po policistech dělobuchy a sklo. Kolem 16:30 se vydali za doprovodu policistů na pochod na stadion Sparty na Letné.

Na fanoušky Baníku dohlížejí více než tři stovky policistů. Na místě je antikonfliktní tým, v záloze je připravena i speciální pořádková jednotka a policisté na koních a se psy. V případě potřeby vzlétne policejní vrtulník.

Diváci se při vstupu na stadion nevyhnou standardním kontrolám. Spolu se vstupenkami budou pořadatelé kontrolovat občanské průkazy a neumožní vstup opilým nebo těm, kteří by chtěli pronést pyrotechniku.

Hlavní skupina z Ostravy vyrazila v poledne rychlíkem Detvan. "Odjelo asi 300 fanoušků. Přibližně 140 dalších cestovalo o několik hodin dříve dopoledním spojem. Několik desítek příznivců cestuje na vlastní pěst, mimo tyto skupiny," řekla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětinská.

Fanouškům hrozí v případě nezákonného chování i citelný trest. Pokud v souvislosti s návštěvou utkání spáchají úmyslný trestný čin, například poničí zařízení stadionu nebo se poperou, může jim soudce zakázat chodit na sportovní akce. Zákaz vstupu může trvat až deset let.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články