Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Baník: Zaplatit dluhy a udržet se v lize. A do tří let do pohárů

Baník do nové sezony vyhlíží se dvěma klíčovými úkoly - stabilizovat po odchodu majitele Petery finance a vyhnout se infarktovým záchranářským eskapádám. Kouč Látal to rozhodně nebude mít jednoduché, zvlášť když týmu již odešla klíčová opora, útočník Lukáš Magera.

Nelze však dělat nic jiného - Baník za sebou stále vleče více než stomilionové břemeno dluhů a šetří, kde se dá. Na zvučné posily proto kouč Radoslav Látal musel v létě zapomenout. "Pracujeme s rozpočtem 100 milionů korun, přibližně třetinu z toho ale tvoří náklady na restrukturalizaci a doběh smluv, které jsme zdědili," prohlásil místopředseda představenstva Libor Adámek.

Látal by však podle představ klubu měl do tří sezon vytáhnout klub do evropských pohárů. Ostrava se však dnes bude muset spoléhat hlavně na vlastní odchovance. Kromě nich přivedla poměrně neznámé hráče, a pokud možno za minimální prostředky. "Pořád bychom chtěli přivést jednoho útočníka, ale do začátku ligy už určitě nepřijde nikdo. Uvidíme, jak vstoupíme do ligy, přestupní termín je ještě dlouhý, nemáme kam spěchat," řekl Látal.

Názor experta

Mark Smith: "Radoslav Látal s týmem zvítězil ve třech ze čtyř posledních zápasů a tak pro Baník zachránil ligu na další sezonu. Tentokrát pro Ostravu očekávám mnohem klidnější časy."
Vycházející hvězda: "Líbilo se mi, jak loni hrál dvaadvacetiletý bek Michal Frydrych. Na stoperu to měl těžké, ale poté, co jej Látal přesunul na pravý kraj obrany, se jeho výkony rapidně zvedly. Určitě by se mohl dlouhodobě uchytit v základní sestavě."
Tip na umístění: 10.

Baník by rád vyřešil problémy na postu gólmana, kde se za poslední tři roky vystřídalo šest gólmanů. Do Ostravy se tak po ročním hostování vrací Buček ze Sokolova a na post dvojky přivedl klub Bártu ze Sigmy. Vít Baránek se po záskoku v závěru sezony vrátil na místo trenéra brankářů.

Důležitým bodem je také renovace hřiště na Bazalech. Na ty se i díky iniciativě "Zachraňte Baníček" budou moct Ostravané v příští sezoně vrátit. Stále ale čekají, jestli první zápas nebudou muset sehrát ve Vítkovicích. "Věřím, že se dohodneme na přesunu termínu se Slavií a utkání odehrajeme už na Bazalech. Zatím si nepřipouštíme, že bychom museli hledat jiný stadion," doufá Adámek.

Je nám líto, video expirovalo.
Baník se připravuje na ligu

Přestupy

Příchody:
Antonín Buček (Sokolov, z hostování), Michal Bárta (Olomouc, na hostování), Petr Mach (Mladá Boleslav, NH), Vladan Milosavljev (Karviná), Zdeno Kaprálik (Oss), Róbert Zeher (Prešov ZH).

Odchody:
Vít Baránek (konec kariéry), Lukáš Magera (Mladá Boleslav), Lukáš Krbeček (Plzeň ZH), Zdeněk Šmejkal (Příbram), Dawid Pietrzkiewicz, Jozef Adámik, Zdeněk Šenkeřík, Tomáš Marek (hledají si angažmá), Gevorg Badaljan (Znojmo), Pavol Poliaček (Žilina ZH), Ondřej Cverna, Richard Vaněk (oba Karviná).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články