Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Baník vyhrál v Ďolíčku a dotáhl se na první Spartu

Praha - Fotbalisté Baníku Ostrava se znovu bodově dotáhli v prvoligové tabulce na vedoucí Spartu. Děkují za to dnešní výhře ve 26. kole na hřišti Bohemians 1905 1:0, kterou ve 37. minutě zařídil Adam Varadi. Baník v Ďolíčku dosáhl na šesté ligové vítězství za sebou a do příštího zápasu právě se Spartou půjde ve stejné pozici jako letenský tým. Bohemians zůstávají dvanáctí s šestibodovým náskokem na předposlední Slovácko. Hráči Baníku věděli, že po sobotním vítězství Sparty nad druhým pražským celkem Bohemians nesmí v Ďolíčku zaváhat, pokud nechtějí s lídrem ligy ztratit krok. A dopředu je hnala i vidina páté výhry nad "klokany" za sebou. Dění na hřišti dnes ale neodpovídalo tomu, že se poměřily týmy, které v tabulce dělí deset míst a 22 bodů. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Společnou řeč ale ve Vršovicích našly tábory obou fanoušků, kteří společným skandováním dávaly najevo, jak moc se jim zajídají plánované odchody jejich klubů z domovských stadionů, které nesplňují prvoligové normy. "Ďolíček nedáme. Kdo se k němu přiblíží, tomu klokan ublíží," vzkazovali domácí. "Český fotbal pro fanoušky," opáčili často hostující příznivci. 

Baník sice většinou dokazoval, že kvalita je na jeho straně, lépe držel míč i kombinoval, ale urputně bránící domácí své pokutové území střežili bedlivě. Jako by Ostravě až příliš citelně chyběl distancovaný kapitán a režisér hry Lukeš. Problémy Bohemians začaly až po půlhodině, kdy s nataženým stehenním svalem musel nuceně střídat lídr defenzivy Nikl. Bez něj domácí uhájili čisté konto už jen sedm minut: Ostravě stačilo, aby sedmnáctiletý talent Vydra přetáhl míč na vzdálenější tyč a jeho útočný parťák Varadi se důraznou hlavičkou prosadil přes bránícího Štohanzla.


Úder ze vzduchu vyšel Baníku i před týdnem v Liberci, kde o nejtěsnější výhře zase rozhodl hlavičkující zadák Neves. Štohanzl mohl své zaváhání napravit po čtyřech minutách, kdy se sice v pokutovém území dostal ke střele, ale zamířil až příliš vysoko a fandové domácích se začali strachovat, že jejich tým na jaře i popáté za sebou vyjde střelecky naprázdno. 

Také pro Bohemians se zdálo být neřešitelným úkolem přejít skvěle organizovanou ostravskou obranu. Po poločase se dostávali domácí sice častěji před ostravskou branku, její strážce Baránek ale dlouho nemusel vytáhnout žádný těžký zákrok. Z rychlých akcí hrozili spíš hosté: Mladíček Vydra nejprve ve výhodné pozici nastřelil obránce a pak zkazil nadějný brejk, kdy tři hostující hráči běželi na osamoceného obránce.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Bohemians 1905 - FC Baník Ostrava


V tu chvíli už domácí hráli na riziko pouze se třemi obránci a na hrotu se bili tři útočníci. Ani to "klokany" nespasilo. Emotivní závěr pak musel jen z lavičky sledovat domácí kouč Pavel Hoftych, kterého sudí Jílek vykázal po jeho protestech. Hoftych trnul, když tři minuty před koncem nezakončil přesně svůj výpad ostravský stoper Neuwirth. Baník pak v nastaveném čase ustál i poslední závar a mohl pošesté za sebou slavit ligový triumf. I když počtvrté v řadě Ostravané vyhráli o jedinou branku.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články