Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Baník vítězstvím 2:0 ukončil olomoucké tažení

Ostrava - Vítězné tažení Olomouce v dohrávce 16. kola první ligy ukončili fotbalisté Ostravy, kteří na neutrálním hřišti ve Vítkovicích zvítězili 2:0. Svůj sedmý gól v sezoně vstřelil Mario Lička, vítězství v závěru zpečetil premiérovou trefou v lize Dominik Kraut. Sigma sice měla po větší část zápasu velkou územní převahu, ale její ofenzíva tentokrát vyšla naprázdno a po pěti výhrách v řadě padla. Ostrava tak zimní přestávku stráví na třetím místě, kde o skóre přeskočila Jablonec. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Ačkoliv ve Vítkovicích Baník není doma, v osmitisícovém kotli fanoušků se tak však mohl cítit a první čtvrthodinu se tak i choval. Na Olomouc zatlačil hned od prvních minut, ale největší potíže dělaly oběma týmům zejména nevyzpytatelné poryvy větru, který se točil nad hřištěm. Záludnost vzdušných vírů pocítila Olomouc v 11. minutě, kdy se Varadi protlačil přes Onofreje, jeho centr před Lovásikem zaplaval, gólman ho špičkou ruky odchýlil jen na Ličku, který z jedenácti metrů mířil nekompromisně do sítě.

VIDEO:

Reportáž z utkání Baník Ostrava - Sigma Olomouc najdete zde.

Tím jako by ustala snaha Baníku o nátlakový fotbal a střed hřiště vyklidil Sigmě, která rychle převzala iniciativu. Hosté v závěru půle prakticky neopustili útočnou polovinu. Baník hrozil převážně z brejků, ale Zeher po jednom z kontrů Lovásika levačkou neobstřelil. Olomouc diktovala tempo hry i po obrátce. Její územní tlak byl chvílemi drtivý, ale zformovaný blok soupeře nedokázala otevřít žádnou nečekanou akcí. Bezzubý tlak Olomouce definitivně usekl až střídající Kraut, který se dostal do otevřené obrany a Lovásika překonal střelou pod břevno.

Výsledky 16. kola Gambrinus ligy
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články