Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Baník si v Evropské lize zahraje s gruzínským WIT Tbilisi

Nyon (Švýcarsko) - Fotbalisté Baníku Ostrava narazí ve druhém předkole Evropské ligy na gruzínský klub WIT Georgia Tbilisi. Rozhodlo o tom dnešní losování v sídle UEFA ve švýcarském Nyonu. První zápas se bude hrát 15. července v Tbilisi, odveta o týden později na Bazalech. Jablonec a Plzeň vstoupí do soutěže až ve třetím předkole, které se bude losovat 16. července.

Dvojnásobný mistr gruzínské ligy skončil v minulé sezoně na čtvrtém místě a vyhrál domácí pohár. Na evropské scéně se zatím nijak výrazně neprosadil. V roce 2008 v předkole Poháru UEFA vyřadil Spartak Trnava, což byl zřejmě dosud největší úspěch. V týmu nejsou žádní zahraniční hráči.

Gruzínský celek je pro Ostravu zatím velkou neznámou. "Čeká nás určitě těžký soupeř, ale přijímám, že jsme favority duelu a naší povinností je postoupit. Budeme se ale muset hodně činit. Obecně platí, že tyhle týmy hrají atraktivní kombinační fotbal," řekl trenér Miroslav Koubek.

Při sběru informací hodlá využít hlavně českého trenéra Dušana Uhrina staršího, který donedávna působil v Dinamu Tbilisi. "Není tady větší odborník na gruzínský fotbal než on. Spojíme se s ním," plánoval Koubek. "Pak je tady gruzínský útočník Tatanašvili, který působil v českém fotbalu. Hrál i za Kladno a jsem přesvědčen, se přes kladenské kontakty na něj dostaneme a najdeme další informace i přes něj. Jeho tehdejší gruzínský klub jsem viděl na soustředění v Blšanech a jsou to nepříjemní, fotbaloví, přesto hratelní soupeři," uvedl Koubek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články