Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Baník si na postupové oslavy musí počkat, Opava totiž nezaváhala

Praha – "Povinné" vítězství sice zaznamenali, jistotu účasti v nejvyšší soutěži ovšem stále nemají. Fotbalisté ostravského Baníku doma porazili Sokolov 3:0 a dvě kola před koncem druhé ligy hájí tříbodový náskok před Slezským FC Opava, který přestřílel Varnsdorf 4:2. Už jistě postupující Sigma Olomouc remizovala v Ústí nad Labem 2:2, Znojmo uspělo na půdě Frýdku-Místku. 

Dyjan Carlos de Azevedo z Baníku se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Ostravu za výhrou nasměroval v první půli Mičola a dva góly po přestávce přidal De Azevedo. Baník, který natáhl sérii bez porážky na deset zápasů, má na druhém místě před Opavou tříbodový náskok a ve zbývajících dvou kolech mu vzhledem k lepší vzájemné bilanci stačí jednou vyhrát.

Opava nastoupila s vědomím, že si nemůže dovolit zaváhat, a naděje Baníku, že by slavil postup, záhy utnula. Slezané, které ve středu čeká finále poháru s prvoligovým Zlínem, už v 18. minutě vedli 2:0. Hosté poté sice dokázali snížit na 1:2 a 2:3, ale v nastavení definitivně rozhodl Jurečka.

Po osmi výhrách za sebou ztratila body první Olomouc, když remizovala 2:2 v Ústí nad Labem. Sigma, která si už minulý týden zajistila postup do nejvyšší soutěže, otočila v prvním poločase na 2:1, ale po hodině hry srovnal druhým gólem v zápase Zeman. 

Na opačném konci tabulky drží čtrnáctý Sokolov i přes prohru s Ostravou čtyřbodový odstup od sestupového pásma, protože patnácté Vítkovice prohrály 1:4 ve Vlašimi. 

Frýdek-Místek podlehl před vlastními příznivci Znojmu 0:3 a také nemá jistou záchranu. Moravský celek poslal do vedení po půlhodině hry z dorážky Teplý, pět minut po pauze zvýšil Urbančok a v 72. minutě uzavřel skóre další přesnou ranou Holub. 

Domácímu trenérovi Leoši Kalvodovi tak nevyšel souboj s bývalým klubem. Třináctý Frýdek má v tabulce čtyřbodový náskok na předposlední Vítkovice. Beznadějně poslední Prostějov už sice má jistý pád do MSFL, díky výhře 2:0 nad Žižkovem alespoň ukončil sérii deseti porážek.

Táborsko v jihočeském derby na půdě Českých Budějovic zachránilo v poslední minutě remízu 1:1. Jako první se prosadil ve 20. minutě Havel hlavou po rohovém kopu. Hosté se ale tlačili za vyrovnáním, které zařídil až těsně před koncem Dordevič. Dynamo doma pošesté za sebou nedokázalo zvítězit a patří mu pátá pozice. Táborsko je v tabulce osmé.

28. kolo druhé fotbalové ligy:

Opava - Varnsdorf 4:2 (2:0)

Branky: 3. Puškáč, 18. Zapalač, 51. Schaffartzik, 90. Jurečka - 50. a 80. Richter. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Flimmel. ŽK: Helebrand - Lischka, Knejzlík. ČK: 81. Lischka.

Baník Ostrava - Sokolov 3:0 (1:0)

Branky: 52. a 72. De Azevedo, 35. Mičola. Rozhodčí: Adámková - Peřina, Horák. ŽK: Sus - Ševčík. ČK: 64. Provod (Sokolov). Diváci: 3818.

Pardubice - Třinec 2:0 (1:0)

Branky: 9. a 61. Fousek. Rozhodčí: Dubravský - Wilczek, Kubr. ŽK: Pospíšil - Janoščín, Dedič. Diváci: 615.

Prostějov - Viktoria Žižkov 2:0 (0:0)

Branky: 47. a 72. Hladík. Rozhodčí: Matějček - Ratajová, Podaný. ŽK: Skwarczek, Pančochář, Sus (všichni Pro.). Diváci: 260.

Ústí nad Labem - Sigma Olomouc 2:2 (1:2)

Branky: 5. a 61. Zeman - 27. Ambrozek, 37. Sladký. Rozhodčí: Nenadál - Vít, Dresler. ŽK: Kateřiňák, Peterka, Tvrdoň - Štěrba. ČK: 81. Peterka. Diváci: 736.

MFK Frýdek-Místek - 1. SC Znojmo 0:3 (0:1)

Branky: 31. Teplý, 50. Urbančok, 72. Holub. Rozhodčí: Ardeleanu - Mokrusch, Kožár. ŽK: Literák, Vyskočil (oba Frýdek-Místek). Diváci: 546.

Dynamo České Budějovice - MAS Táborsko 1:1 (1:0)

Branky: 20. Havel - 90. Dordevič. Rozhodčí: Mrázek - Batík, Pfeifer. ŽK: Funda - Mršič, Javorek, Presl. Diváci: 740.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články