Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Baník si chce v poháru zvednout sebevědomí

Praha - Druhé kolo domácí pohárové soutěže fotbalistů ještě nebylo dohráno a v reprezentační přestávce pokračuje Ondrášovka Cup již zápasy třetího kola. V úterý se hrají dvě utkání, dalších jedenáct je na programu ve středu. Druhé kolo bude pokračovat ve čtvrtek zápasem Domažlice - Sparta Praha, definitivní tečku napíše 7. září utkání Karlovy Vary - Plzeň.

Fotbalisté Baníku Ostrava
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

V úterních zápasech se představí prvoligové celky, které mají za sebou zcela odlišný vstup do nejvyšší soutěže. Zatímco "Klokani" prožívají nejvydařenější vstup do podzimu po mnoha letech, v Ostravě je krize.

Pražský klub se představí ve Znojmě, které je po čtyřech kolech druhé ligy na sedmém místě. Favorit však nic neponechává náhodě, trenér Pavel Medynský čerpal poznatky o hře Jihomoravanů ze dvou letošních utkání. "Liga je pro nás prioritou, ale odpovědnosti postoupit v poháru se nezříkáme. Zvláště když se v dalším kole nabízí duel se Spartou. Říkám naplno, že chceme postoupit," uvedl na klubovém webu Medynský, jehož tým o víkendu poprvé v prvoligové historii vyhrál na Bazalech.

Právě Baník je až po krk v blátě. V lize z pěti utkání nezískal ani bod, je poslední a na jediné vítězství v sezoně dosáhl zatím právě jen v Ondrášovka Cupu, kde minulý týden vyhrál na půdě třetiligového Uničova 3:0.

Ostrava po malých krůčcích zlepšuje alespoň výkony a sebevědomí si může zvednout na trávě divizního Šumperku. "Každé vítězství má v naší situaci svou cenu, je to příležitost zapracovat na dalším zlepšení. Zatím tomu chybějí góly a lepší finální fáze, jinak jsme proti Bohemians nehráli špatně. Chceme uspět," řekl trenér Ostravanů Pavel Malura.

Úterní program - 3. kolo:

17:00 Znojmo - Bohemians 1905, Šumperk - Baník Ostrava.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články