Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Baník se zkusí zvednout proti rozjeté Olomouci, Jihlavu čekají Bohemians

Souboje týmů z opačných konců tabulky nabídne páteční program první ligy. Zatímco Jihlava a Ostrava se v domácím prostředí budou snažit výhrou dostat ze dna tabulky, jejich soupeři Bohemians Praha 1905 a Sigma Olomouc mají nahráno a mohou jít do utkání bez tlaku. Přímý přenos utkání Ostrava - Olomouc sledujte na ČT sport od 20:05. Web ctsport.cz nabídne z duelu textový on-line přenos.

Utkání Sigma Olomouc - Baník Ostrava
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Olomouc po vydařeném vstupu do sezony má šanci minimálně do neděle poskočit na druhé místo v tabulce, pokud v Ostravě vyhraje.

"Naše očekávání jsou teď možná trošku vyšší, chceme ve sbírání bodů pokračovat co nejvíce a na těch příčkách v popředí tabulky se udržet. Máme 21 bodů, v kontextu deseti zápasů je u mě vnitřní vysoká spokojenost, ale musíme dále pokračovat v tvrdé práci," řekl trenér Sigmy Václav Jílek, jehož svěřenci sedmkrát po sobě neprohráli.

Naopak Ostrava doma už sedm zápasů čeká na vítězství a utnout tuto sérii chce právě v duelu dvou celků, které v minulém ročníku hrály druhou ligu.

"Na Sigmě jde vidět velká pohoda a uvolněnost. Ale na každého soupeře platí nějaký recept. Budeme se snažit jim to znepříjemnit. Mají kvalitní přechodovou fázi s velkou rotací, na to si budeme muset dát velký pozor. Věřím, že po delší době zase vyhrajeme, tři body potřebujeme a naše motivace je o to větší," řekl trenér Radim Kučera.

Ostrava má jen sedm bodů stejně jako Brno a poslední Jihlava, která hostí pražské Bohemians. S nimi prohrála poslední čtyři vzájemné zápasy a ještě nikdy je neporazila. "V naší špatné bilanci ve vzájemných zápasech bych nehledal žádné spojitosti. Stává se, že bilance dvou rovnocenných klubů je výrazně nakloněna ve prospěch jednoho z nich," řekl jihlavský asistent trenéra Michal Zach.

"Do utkání rozhodně půjdeme s cílem být nebezpeční v ofenzivě a zvítězit. Neobejdeme se ale bez silné defenzivy a kvalitní organizace hry. Taktika Bohemians klade nyní větší důraz na kompaktní obranu. Silnou stránkou našeho soupeře je přechod do protiútoků," dodal Zach.

Bohemians po minulé výhře nad Ostravou získali klid a v Jihlavě se mohou pokusit vylepšit svou bilanci pouhých sedmi vstřelených gólů, což je nejméně z celé ligy.

"Jihlava je nebezpečná hlavně doma, kde mimochodem potrápila i plzeňskou Viktorii. Nyní se ocitají v situaci, kdy nad námi nutně potřebují zvítězit. I když se nacházíme ve středu tabulky a Jihlava na jejím konci, tak to bude těžké. Dáváme málo branek a všechny body, které jsme dosud získali, jsme si poctivě vybojovali," řekl trenér Martin Hašek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články