Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Baník se připravuje na dvě premiéry. Zahraje si ve Vítkovicích a proti Barošovi

Ostrava – Baník Ostrava bez Bazalů a bez Milana Baroše? Dříve nemyslitelné, nyní realita, která se naplno ukáže již v sobotu. Na ligovou premiéru Ostravských na novém stadionu totiž dorazí Mladá Boleslav, za kterou od letošního ročníku právě ostravská legenda hraje.

Pětašedesát let platilo: Když se jede na Baník, bude se hrát na Bazalech. Fanoušky oblíbený stadion, který zažil oslavy titulu i celou řadu dalších slavných momentů, v posledních letech chátral a moc nechybělo, aby se na něm přestal hrát fotbal o dva roky dříve.

Finančními problémy zmáhaný Baník ale zachránilo město, které stadion koupilo, ale od letošní sezony spojení mezi ostravským týmem a Bazaly už neplatí. Zatímco slezský celek se přestěhoval na nově rekonstruovaný stánek ve Vítkovicích, osud Bazalů zůstává zahalen mlhou a je dost možné, že se zde fotbal už nikdy hrát nebude.

"Na Bazalech nám bylo nádherně. Hráli jsme tam krásné zápasy, líbilo se nám tam, ale to teďka skončilo a my se musíme připravit, že budeme hrát ve Vítkovicích," řekl Michal Frydrych, stoper Baníku.

Pro Baník tak začíná pobazalovská éra, kterou ale spousta fanoušků odmítá akceptovat a zápasy v novém domácím stánku chtějí bojkotovat. Brankář a opora ostravského celku Jiří Pavlenka však doufá, že příznivci si nakonec cestu do moravské části Ostravy najdou. "Věřím, že ty spory skončí, stadion se naplní a bude tady skvělá atmosféra," uznal.

Jaká atmosféra ve Vítkovicích bude, napoví již tento víkend, kdy Baník čeká ligová premiéra na novém stadionu. A bude pořádně pikantní. Na domácí stánek se totiž vrátí Milan Baroš. Ne jako hráč domácího celku, nýbrž jako soupeř.

Legenda Ostravy totiž od nové sezony kvůli neshodám s vedením Baníku působí v Mladé Boleslavi, a právě Středočeši budou v sobotu soupeřem Ostravanů. Baroš se sice na počátku sezony potýkal se zdravotními problémy, ale očekává se, že by se na hřišti objevit měl.

Je nám líto, video expirovalo.
Baník si zvyká na Vítkovice. Hráči věří, že fanoušci přijdou

"Momentálně jsem hráčem Boleslavi a budu makat celých 90 minut, abychom vyhráli. Po zápase ale zase budu fandit Baníku," prohlásil před premiérou proti "své" Ostravě Baroš.

Na setkání s bývalým spoluhráčem se těší i Ostravští, i když přiznávají, že by ho radši měli na své straně. "Musíme ho brát jako soupeře a ne jako kamaráda. Myslím si ale, že to bude nepříjemné jak pro něj, tak pro nás," dodal Frydrych.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články