Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Baník se dál potápí, po prohře s Duklou ztrácí na záchranu osm bodů

Ani trenérská výměna fotbalistům Baníku Ostrava nepomohla. Slezané podlehli doma pražské Dukle 1:2 a znovu se přiblížili opětovnému pádu do druhé ligy. Na jaře získal Baník jediný bod a na čtrnáctou příčku má aktuálně osmibodové manko.

Utkání Baník Ostrava - Dukla Praha
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Pro Pražany to bylo premiérové venkovní vítězství v sezoně a postarali se o ně Patrik Brandner s Ondřejem Kušnírem. I proto, že Baníku po změně stran rozhodčí neuznali dva góly a Milan Baroš snížil až v nastavení.

Kouč Páník při své ligové premiéře nedělal žádné zemětřesení v sestavě a v porovnání s utkáním v Jablonci sáhl pouze ke dvěma změnám, z nichž jedna byla vynucená kvůli Fleišmanovu trestu za čtyři žluté karty.

Baník byl od začátku aktivnější a několikrát se přes levou stranu dokázal prokombinovat až do vápna, ale příhodné okamžiky k zakončení buď prováhal, nebo scházela přesnější finální přihrávka.

Je nám líto, video expirovalo.
Konsternovaný Páník po dalším problému Baníku

"Těch situací tam na obou stranách bylo několik. Gól jsme mohli dát i my, ale dala ho Dukla, to nám samozřejmě moc nepomohlo," podotkl ostravský záložník Marek Hlinka.

Pražané vsázeli především na brejky. Gólem ve 13. minutě zaváněla po ostravském nedorozumění před vlastním vápnem křížná přihrávka Holendy na Brandnera, kterému ve skluzu kousek chyběl.

Přes územní převahu Ostravy stejně Dukla nakonec skórovala. Miloševiče v 38. minutě po Kušnírově pasu ze strany vychytal ještě Laštůvka, ale s dorážkou Brandnera nic dělat nemohl.

Zápas se lámal po hodině hry. Sudí nejprve zapískali ofsajd při Barošově gólu a za tři minuty neuznali ani Hlinkovu ránu do sítě z pětadvaceti metrů, což domácí rozlítilo k nepříčetnosti. "Z mého pohledu jsem byl přesvědčený, že to byl regulérní gól. Rozhodčí pak řekli, že to byl ofsajd," upozornil Hlinka.

Nekoncentrovaný Baník záhy pustil do velké šance Holíka, který však minul opuštěnou bránu. V 67. minutě pak nechal zprava odcentrovat Schranze, jeho pas prošel malým vápnem až na Kušníra, který jen nastavil nohu. "To byl důležitý moment. Za stavu 2:0 už jsme hráli s větší jistotou," podotkl Kušnír.

Domácí pak upadli do ještě větší křeče. Baník se v územní převaze protrápil až ke konečnému hvizdu. V nastavení ještě Baroš zblízka snížil, ale z dalších závarů už se nic neurodilo.

Baník Ostrava - Dukla Praha 1:2 (0:1)

Branky: 90.+1. Baroš - 38. Brandner, 67. Kušnír. Rozhodčí: Nenadál - Paták, Kubr. ŽK: Procházka, De Azevedo - Bezpalec. Diváci: 3916.

Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Psyché, Granečný - Hlinka - Fillo, Hrubý (71. Poznar), Jirásek (46. Diop), De Azevedo - Baroš. Trenér: Páník.

Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Bezpalec, Miloševič - Brandner (90.+4 Douděra), Holík (79. Hanousek), Bilovský - Schranz (73. Preisler), Holenda, Podaný. Trenér: Hynek.

Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Byla tam spousta nebezpečných situací před naší i dukelskou brankou, oni tam bohužel ty míče dotlačili. A my situace, které jsem měli dohrát, nedohráli. Ve druhé půlce už jsme šli do risku, že to více otevřeme a dáme gól na 1:1, což se i povedlo. Bohužel gól nebyl uznán a vysvětlit by to měli ti, kteří to tak rozhodli. Mužstvo potom bylo deset minut paralyzované a v tom období jsme dostali druhý gól. Posledních dvacet minut hráči ale ukázali, že dokážou zatlačit, soubojovat, dotlačit to tam. Takhle si to představuji, že se bude hrát s nasazením života. Kdyby to tam v závěru Poznar dal skluzem, mohli jsme mít aspoň bod."

Jaroslav Hynek (Dukla): "Celý zápas jsme viděli vyrovnanou hru na obě strany, šance na obou stranách, my jsme ale byli přesnější. Jsem rád, že kluci po třech nevydařených zápasech a skvělých čtrnácti dnech tréninku předvedli výkon, který přinesl výhru a tři body. Opravdu jsme pracovali a udělali vše, co jsme chtěli. Akorát před tou brankou, co jsme dostali na 2:1, jsme to mohli vyřešit lépe a nemuselo být až takové drama. Tou výhrou nic nekončí, musíme pracovat dál, abychom se z pásma dostali."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články