Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Baník pyká za "fanoušky", jeden zápas odehraje před prázdnými tribunami

Praha – Slezské derby mezi Baníkem Ostrava a SFC Opava, které na Městském stadionu ve Vítkovicích sledovala minulou středu rekordní návštěva 12 111 diváků, má poměrně očekávanou dohru. Fotbalisté domácích musí kvůli výtržnostem během zmíněného duelu odehrát nejbližší soutěžní utkání proti Českým Budějovicím bez fanoušků. Ostravský klub navíc musí zaplatit pokutu 50 tisíc korun, hostující celek 20 tisíc korun.

Fanoušci Baníku Ostrava během slezského derby
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Utkání 5. kola Fotbalové národní ligy o nekorunovaného vládce Slezska bylo v 17. minutě přerušeno poté, co několik desítek příznivců Baníku proniklo v kuklách na hřiště a zahnat je museli až policejní těžkooděnci. Zhruba po sedmi minutách se pokračovalo. Domácí následně vyhráli 3:0. 

Lídra druhé nejvyšší fotbalové soutěže potrestala komise za porušení povinností pořádajícího klubu, vulgarismy a zakázanou pyrotechniku. Opavu za vulgarismy, pyrotechniku a poškození zařízení stadionu.

"Disciplinární komise shledala, že pouze trest peněžité pokuty by v tomto případě nebyl účinný. Je potřeba, aby odpovědnost za své jednání pocítili i fanoušci. Vniknutí tolika osob na hrací plochu je přečinem, který si vyžaduje ráznou odpověď," uvedl předseda komise Richard Baček.

"Můžeme litovat, že tímto trestem budou postiženi i slušní fanoušci, ale bohužel jinak rozhodnout nejde. Při stanovení peněžité pokuty vycházela disciplinární komise z hodnocení fungování pořadatelské služby. I samotné uzavření stadionu je pro Baník Ostrava peněžitým trestem," dodal Baček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články