Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Baník přijel do Boleslavi, 24 fanoušků skončilo na policii

Mladá Boleslav – Během fotbalového zápasu mladoboleslavského týmu z ostravským Baníkem a po jeho skončení odvedli policisté na svoji služebnu 24 fotbalových neukázněných fanoušků. Většina z nich neuposlechla výzvy policistů, jeden z fanoušků se pokusil zaútočit na policistu. Ten stane před soudem.

Utkání bylo podle policejního mluvčího Ladislava Mareše vyhodnoceno jako rizikové, proto byly do akce nasazeny téměř dvě stovky policistů. První problém musela řešit pořádková jednotka už na nádraží, kde jeden z fanoušků znečistil vagon a odmítl uposlechnout výzvy policistů.

Během prvního poločasu se pak skupinka fanoušků Baníku snažila dostat na stadion přes plot. Přitom došlo i k potyčce jednoho z fanoušků s policistou. Při cestě ze stadionu pak policie řešila ještě napadení jednoho muže v ulicích Mladé Boleslavi.

Spolu s útokem na policistu vyšetřují strážci zákona ještě jeden trestný čin – krádež. Konáním 23 z 24 zadržených fanoušků se bude zabývat magistrát, podle policie se dopustili přestupku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články