Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Baník poprvé vyhrál, Sparta padla v Budějovicích

Ostrava - Fotbalisté Ostravy se ve třetím kole nejvyšší soutěže dočkali úvodní výhry v sezoně, když doma přehráli Brno 3:0. K vítězství Baník nasměroval Šmejkal, který těsně před pauzou zlomil vyrovnané utkání gólem do šatny. Ve druhé půli už domácí kralovali a vítězství navýšili Varadi s Nevesem. Brno si nevypracovalo šanci a bez bodu zůstává u dna tabulky. Třetí kolo ligy uzavře pondělní zápas Příbram - Olomouc, přímý přenos vysílá od 18:00 ČT4.

Fotbalisté pražské Sparty neuspěli v nové ligové sezoně ani ve svém druhém utkání na soupeřově hřišti. Po úvodní prohře s Hradcem Králové dnes obhájce titulu nestačil ani na domácí České Budějovice, kterým bez distancovaného Tomáše Řepky podlehl 0:1. Jihočeši bodovali se Spartou počtvrté za sebou, výhru jim zajistil premiérovým gólem v české nejvyšší soutěži Slovák Marián Jarabica.

První domácí výhru v sezóně vybojovala Plzeň, Bohemians 1905 porazila 2:1. Plzenští navázali na předchozí úspěch v Liberci a vedou se sedmi body neúplnou ligovou tabulku. Její góly obstarali Kolář s Horváthem, snížení Martina Nešpora už "klokanům" v závěru nepomohlo. Hortváth se prosadil ve své oblíbené disciplíně – z trestného kopu obstřelil zeď a míč nasměřoval za brankáře Marka. Bohemians prohráli po úvodních dvou remízách.

Jablonec přišel o výhru nad Teplicemi až ve druhé minutě nastavení. Do vedení domácí poslal již v deváté minutě Pekhart, první bod v novém ligovém ročníku zajistil Teplicím v samém závěru Matula. Hosté odehráli jubilejní 1000. utkání v ligové historii a měli tak alespoň částečně důvod k oslavám.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články