Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Baník počtvrté za sebou prohrál, Příbram zdolala nováčka z Hradce

Ostrava - Ostravský Baník má v této sezoně na kontě stále jen jediné vítězství. Bilanci si nevylepšil ani na domácím hřišti v duelu s Teplicemi a prohrál 0:1. Klíčovou branku vstřelil ve 46. minutě Mareš. Severočeši tak už pět zápasů neprohráli. Fotbalisté Příbrami vstřelili v první lize po 492 minutách gól a v duelu sedmého kola díky tomu udolali nováčka z Hradce Králové 1:0. První tři body v sezoně z domácího trávníku zajistil Středočechům v 81. minutě střídající Wágner.

Ostravským se stále nedaří otočit kormidlo do lepších vod. Trenér Miroslav Koubek dal poprvé v základu šanci útočníku Fantišovi i mladému stoperovi Frydrychovi, ale Baník nejnižší návštěvu v sezoně v úvodu opět sužoval kostrbatou ofenzivou. Bez dirigenta Lukeše to Baníku jde momentálně asi nejvíc ze standardních situací, ale ty si soupeř ohlídal.

Úvod druhé půle Ostrava zaspala. Hosté se už po 40 sekundách dostali do protiútoku, Vondrášek odcentroval naslepo před branku a kolektivního zaváhání obrany Baníku využil Mareš, který z deseti metrů poslal míč do odkryté branky. Potom se Slezané nadechli k trvalému tlaku. Severočeši byli v závěru pod velkým tlakem soupeře, ale podržel je gólman Grigar, kterému po ráně Frejlacha pomohly i obě tyče. Baník už počtvrté v řadě nebodoval.

Je nám líto, video expirovalo.
FC Baník Ostrava - FK Teplice

Koubek nabídl rezignaci

Trenér ostravských fotbalistů Miroslav Koubek nabídl po dnešní prohře s Teplicemi rezignaci, majitel Baníku Tomáš Petera ji ale nepřijal. "Když nejsme schopni dát gól ani po takové solidní hře, jakou jsme dnes předvedli, to je ten pravý důvod toho, kde jsme," povzdechl si Koubek.

Příbramští hledají v úvodu sezony kanonýra. Gólově se do dnešního duelu prosadili jen v druhém kole v Teplicích a s pouhými dvěma brankami byli nejméně produktivním týmem celé ligy. V úvodu příbramští hráči vyvinuli tlak. Hradec se po čtvrthodině oklepal a získal mírnou optickou převahu. Do zakončení se však vinou nepřesností v předfinální fázi takřka nedostával.

Hradecký nováček i po pauze hrozil střelami ze střední vzdálenosti. Středočeši ožili příchodem další čerstvé posily střídajícího Macka. Na chvíli zavřeli "votroky" před jejich šestnáctku, jenže v zakončení byli naprosto bezradní. Když už se zdálo, že Příbram vyjde střelecky naprázdno i ve čtvrtém domácím duelu sezony, prodloužili hosté při bránění nechtěně centr na střídajícího Wágnera, který pět minut po svém příchodu na hřiště sám před Lindrem nezaváhal a rozjásal domácí fanoušky.

Výsledky 7. kola Gambrinus ligy
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články