Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Baník Ostrava konečně získal nového sponzora

Ostrava - Fotbalisté Baníku Ostrava už nebudou nadále nastupovat v dresech s třemi vykříčníky, ale s logem nového sponzora. Předposlední tým první ligy bude finančně podporovat společnost Vítkovice Machinery Group. Do klubu ovšem kapitálově nevstoupila, jak jsme dříve mylně informovali. Vedení Baníku uzavřelo s nejsilnější českou strojírenskou skupinou magnáta Jana Světlíka partnerskou smlouvu do konce kalendářního roku. 

Zachraňme Baníček!!!
zdroj: ČT24

Se Světlíkovým holdingem už za své éry neúspěšně vyjednával předchozí majitel Baníku Tomáš Petera, který v únoru prodal celý svůj podíl společnosti SMK Reality Invest. Noví akcionáři se Světlíkem našli společnou řeč přesně po dvou měsících svého působení na Bazalech. Získali tak významný subjekt, který by měl přispět k ekonomické stabilizaci klubu, jejž po Peterovi tíží dluhy přesahující 100 milionů korun.

Finanční detaily kontraktu nebyly zveřejněny. "Krom finančního přínosu má tohle partnerství ještě jeden neméně důležitý rozměr. Je důkazem toho, že Baník se po letech stává pro regionální společnosti znovu důvěryhodnou značkou," řekl předseda představenstva Baníku Petr Šafarčík.

"Noví vlastníci zatím plní všechno, co slíbili, a řečeno fotbalovou terminologií mají tah na branku," uvedl právník Vítkovic Pavel Filipčík, který v klubu ještě za Petery vedl vloni v létě finanční audit. Na základě hospodářských ukazatelů však tehdy Vítkovice Machinery Group od spolupráce upustila.

"Rozhodli jsme se, že podpoříme Baník v jeho nezáviděníhodné situaci," uvedl Světlík v prohlášení. "Smlouva do konce roku nám umožní, abychom se přesvědčili, že se Baník vyvíjí správným směrem. Zatím tomu všechno nasvědčuje. Jsem rád, že po vyjasnění vlastnických vztahů a ekonomiky můžeme Baníku nabídnout pomoc, protože máme k Ostravě vztah. Baník je tu jediný prvoligový fotbalový klub," dodal. 

Logo nového partnera Baníku se na dresech ostravských fotbalistů poprvé objeví v pondělním ligovém utkání s Libercem. Baník je šest kol před koncem na sestupové patnácté pozici. Na čtrnácté Bohemians 1905 ztrácí dva body. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články