Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Baník musí doma proti Mogilevu vyhrát

Ostrava - Jen výhra skýtá fotbalistům Ostravy v domácí odvetě 3. předkola Evropské ligy proti běloruskému Mogilevu šance na postup. Baník má po prohře 0:1 z úvodního zápasu jednoduché zadání: vyhrát alespoň o dvě branky. Zápas bude řídit kyperský sudí Leontios Trattou. Přímý přenos sledujte od 18:00 na ČT4 nebo na webu SportŽivě.cz.

Ve hře by ostravské hráče ponechalo i vítězství 1:0, ale to by se vystavovali prodloužení a hrozbě penaltové loterie. "Výsledek je dvojnásob komplikovaný v tom, že jsme na půdě soupeře nevstřelili branku. Proto musíme podat špičkový a hlavně vyvážený výkon. To znamená neinkasovat a přitom být potentní. Hodně jsme se zaměřili na kombinační prvky, protože bez kvalitní kombinace se k šancím nedostaneme," řekl ostravský trenér Miroslav Koubek.

Ostravu čeká sedmý zápas ve dvaceti dnech. Náročný program jí bere síly, nikoliv víru. Třígólová výhra nad Brnem je novou vzpruhou. "Chtěl bych věřit, že ty tři góly pomohly a utvrdily hráče v tom, že góly dávat umí. Z mužstva cítím opravdu velké odhodlání to zlomit," poznamenal Koubek.

Je nám líto, video expirovalo.
Baník musí doma vyhrát

Běloruská výprava je v Ostravě už od úterního dopoledne. Zcela proti pohárovým zvyklostem přicestovala autobusem, rovnou z nedělního ligového utkání v Brestu, který je od moravskoslezské metropole vzdálen necelých 600 kilometrů. Dněpr potvrdil dobrou momentální formu: v Brestu otočil nepříznivý vývoj a vyhrál 3:2 gólem ostravského postrachu Jurčenka.

Předpokládané sestavy:

Ostrava: Daněk - Šmejkal, Neuwirth, Bolf, Neves - Lukeš, Marek, Frejlach - Pilík, Varadi, Šenkeřík.

Mogilev: Kopancov - Kapov, Gončar, Ževnerov, Obrazov - Turlin, Karpovič, Byčenok, Těreščenko - Zenkovič, Jurčenko.

Podle Koubka to pro soupeře nebude handicap. "Půlku cesty si ukrojili tím, že měli příznivý los. My do Prahy jezdíme čtyři sta kilometrů jeden den před zápasem a problém to není. Budou stoprocentně připraveni," mínil Koubek.

Dněpr se prý na Bazalech nesmíří s údržbou těsného vedení. "Nepřijeli jsme jen bránit. Budeme chtít hrát i útočný fotbal," upozornil Skorobogatko. "Vstřelený gól z prvního zápasu pro nás hodně znamená. Pořád jsou ale šance vyrovnané. Pro nás je už úspěch, že jsme s mladým mužstvem postoupili až do třetího předkola," prohlásil běloruský trenér.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články