Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Baník loni a letos je jako noc a den. Každý dostane, co si zaslouží, říká Páník

Loni se na poslední chvíli Baník v lize zachránil, teď šlape jako hodinky. Mission impossible řídil trenér Bohumil Páník, který přebral tým po dvacátém kole s třinácti body na posledním místě tabulky. Záchranářská mise se mu ale přece jen podařila a pokračuje úspěšně dál. Ostrava je po pátém kole v tabulce čtvrtá a má jen o bod méně než v minulé sezoně po dvaceti kolech.

Bohumil Páník a Milan Baroš
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Po pondělní výhře v Olomouci, kde ostravský celek porazil štiku loňského ročníku 4:1, jednašedesátiletý kouč naznačil svoji filozofii. "Každý dostane to, co si zaslouží a jak pracuje," řekl a dodal: "Možná to tak funguje."

Sám totiž dobře ví, že ne vždy to platí beze zbytku. O tom se přesvědčil ve svém předchozím angažmá ve Zlíně, který dovedl do Evropské ligy, ale pak se týmu přestalo dařit a musel odejít. Hned poté se nechal přesvědčit majitelem ostravského klubu, podnikatelem Václavem Brabcem, jenž mu představil svou dlouhodobou vizi resuscitace Baníku, na níž se shodli.

"Je jen otázka, kdy Baník půjde znovu nahoru," konstatoval tehdy při podpisu smlouvy Páník, který v ostravském klubu strávil už předtím osm let a do funkce nenastupoval s tím, že musí tým bezpodmínečně zachránit. "Díky panu Brabcovi se Baník znovu stává velkým klubem," dodal už tehdy a hned na tom začal pracovat. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Ostrava

A zatím to vypadá hodně dobře. Kouč si dokáže hráče získat a udělat z celku tým. Žádný jiný klub nemá po pátém kole v kádru už dva střelce hattricků – vedle Milana Baroše, který třemi zásahy potopil Příbram, se v pondělí třikrát trefil do branky Sigmy také Dame Diop. Pětadvacetiletý útočník ze Senegalu tak splatil důvěru trenérovi, který si jej přivedl ze Zlína a neposadil ho, i když mu byla často vyčítána nízka střelecká potence.

"Trenér je pro celý tým jako otec. Vtipkuje s hráči, zároveň dokáže být vážný, když je potřeba pracovat," řekl Diop po zápase v Olomouci.

A co na to Páník: "Dnes dali góly hráči, kteří tvrdě pracovali, ale góly nepřicházely," zahrnul do toho i střelce prvního gólu Martina Filla. 

Baník zatím ztratil body jen porážkou v Uherském Hradišti se Slováckem a ze silnějších soupeřů porazil Jablonec a Olomouc. Teď ho čeká doma poslední Dukla, potom jede do Liberce, v Ostravě hraje se Spartou, pak zajede do Zlína a doma přivítá Slavii – teprve potom se uvidí, jak na tom rozjetý ostravský celek skutečně je.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články