Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Baník jede na Spartu, oba týmy potřebují zvítězit

Praha - Předehrávka 21. kola první fotbalové ligy nabídne duel tradičních rivalů mezi Spartou Praha a Baníkem Ostrava. Oba týmy jsou na opačných pólech tabulky a nutně potřebují získávat body. Sparta by ráda alespoň udržela tříbodový náskok v čele tabulky, Baník se nachází na sestupové pozici, ale na čtrnáctou Olomouc ztrácí jen dva body.

Spartě se příliš nevydařil vstup do jarní části soutěže. Po výhře nad Slováckem prohrála v Hradci Králové a doma s Plzní. Věří však, že minulou výhrou 2:0 na hřišti posledního Žižkova naskočila na vítěznou vlnu.

"Je jasné, že po výhře na Žižkově je nálada lepší, než byla předtím. Do kabiny se vrátila chuť a spontánnost, teď jde jenom o to, abychom tu atmosféru přetavili v zisk dalších tří bodů," uvedl sparťanský trenér Martin Hašek.

Letenské ale nečeká jednoduchý zápas. "Baník má především velkou kvalitu v útoku, kde operují Svěrkoš s Magerou. Oba jsou velmi zkušení hráči, kteří prošli zahraničím. Kromě nich je tam ale celá řada dalších šikovných fotbalistů. Jejich mužstvo je velmi odhodlané se zachránit a bojuje jako jeden muž. Mimo to, že se jedná o zápas odvěkých rivalů, budou mít obě mužstva velkou motivaci z důvodů svého umístění v tabulce," dodal Hašek.

Baník po nepovedeném podzimu jde výkonnostně nahoru a nyní drží sérii tří zápasů bez prohry v řadě. "Čeká nás utkání s náročným soupeřem. Pro nás je ale zajímavé v tom, že Sparta bude chtít útočit a hrát dopředu, tím pádem se pro nás mohou otvírat možnosti na rychlé brejky. My jsme na jaře snad také ukázali, že máme slušnou útočnou sílu. Pochopitelně ale bude důležité, jak kvalitně budeme pracovat vzadu, protože Sparta má výborné mužstvo. Ale myslím si, že máme šanci uspět," věří trenér Pavel Malura.

Obě mužstva mají k dispozici téměř všechny hráče. Na straně Baníku je pouze nejistý start Vrťa. Spartě se sice již do tréninku vrátil po operaci Václav Kadlec, ale k utkání ještě nebude připraven nastoupit. "Teprve tento týden začal naplno trénovat. I když si myslím, že čekání na jeho start nebude dlouhé, nesmíme nic uspěchat. Věřím, že v horizontu čtrnácti dnů by se do nominace mohl dostat," prozradil Hašek. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články