Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Baník i Opava zaváhaly, Olomouc zvýšila náskok na čele

Praha - Opava i Ostrava klopýtly a Olomouc se tak blíží postupu do nejvyšší soutěže. Olomoučtí porazili Varnsdorf 3:2 a využili tak zaváhání Opavy, která jen remizovala se Žižkovem (2:2). Podobně se vedlo i hráčům Baníku, kteří remizovali 1:1 s Pardubicemi. Olomouc před slezským soupeřem stále vede o šest bodů. 

Radost olomouckých hráčů
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Ostrava sice vstoupila do zápasu aktivněji, její snahu však už ve 14. minutě zchladil Kudrna, který ukončil třízápasovou neprůstřelnost brankáře Vaška. Domácí se sice rychle vzpamatovali, ale v největší šanci v závěru poločasu trefil Hrubý tyč. Po přestávce Baník přidal, z tlaku však dokázal vytěžit jen Susovu vyrovnávací branku v 68. minutě.

Pardubice díky remíze s favoritem získaly osm kol před koncem cenný bod v boji o záchranu a od sestupových příček je dělí šest bodů. Stejný odstup má na opačném konci tabulky i Ostrava od první Olomouce. 

Ta vedla nad Varnsdorfem o dva góly, když se už ve 4. minutě prosadil Štěrba po rohu a následně zvýšil Chorý. Jenže hosté dokázali srovnat zásluhou dvou Durdevičových branek. Domácí se však nenechali rozhodit, v 66. minutě jim vyšel útok a Chorý druhým zásahem v utkání zařídil důležité vítězství.

Ani Žižkov neuhlídal dvoubrankové vedení, když ještě tři minuty před koncem vedl na hřišti Opavy 2:0 po gólech Telnara a Engelmanna. Jenže pak Zapalač vybojoval penaltu, kterou proměnil Schaffartzik, a v poslední minutě sám Zapalač zařídil dělbu bodů. I tak ale Opava ztratila další body v boji o postup.

Dynamo vedlo od deváté minuty po vlastní brance Martina Klabníka a osm minut po přestávce se střelou z dvaceti metrů prosadil Patrik Čavoš. Jihočeši se přiblížili ke třetí Opavě na rozdíl dvou bodů.

Zaváhání Opavy využilo i Znojmo, které doma vyhrálo 3:0 nad Táborskem. Nejprve se prosadil střelou z hranice vápna Urbančok a ve 23. minutě zvýšil Teplý, ke kterému propadl centr z levé strany a metr před brankou byl zcela nehlídaný. V nastavení pak domácí výhru završil Šamánek, který měl po vydařené kombinaci už snadnou úlohu a sám před gólmanem nezaváhal.

Ústí nad Labem prodloužilo čekání na výhru na šest zápasů, když doma jen remizovalo 1:1 s Třincem. Ten navíc dlouho vedl po Čelůstkově gólu a v 77. minutě mohl rozhodnout, když sám na brankáře postupoval Stříž, ale neuspěl. Místo toho z protiútoku srovnal Jindráček.

Vítkovice remizovaly v záchranářském souboji v Sokolově 1:1 a pošesté za sebou neprohrály. Domácí celek sice vedl od 25. minuty díky vlastnímu gólu Martina Honiše, ale v 55. minutě křížnou střelou srovnal střídající Matěj Fiala. Vítkovice ale stále ztrácejí na čtrnáctý Sokolov tři body.

Druhé jarní vítězství si připsala Vlašim, která rozdrtila poslední Prostějov 4:0. Domácí jsou v tabulce šestí, naopak hosté mají na první nesestupovou příčku manko už dvanáct bodů.

Výsledky 22. kola:

Sigma Olomouc - Varnsdorf 3:2 (2:1)
Branky: 26. a 66. Chorý, 4. Štěrba - 34. a 48. Durdevič. Rozhodčí: Černý - Arnošt, Urban. ŽK: Lischka, Zieris, Končal (všichni Varnsdorf).

Baník Ostrava - Pardubice 1:1 (0:1)
Branky: 65. Sus - 14. Kudrna. Rozhodčí: Matějček - Fišer, Pfeifer. ŽK: Hlinka, Helešic, Mičola, Sus - Kudrna, Fousek, Kayamba. Diváci: 4789. 

Opava - Viktoria Žižkov 2:2 (0:1)
Branky: 87. Schaffartzik z pen., 90. Zapalač - 33. Telnar, 75. Engelmann. Rozhodčí: Ginzel - Kožár, Caletka. Bez ŽK. Diváci: 3372.

Ústí nad Labem - Třinec 1:1 (0:1)
Branky: 78. Jindráček - 30. Čelůstka. Rozhodčí: Mrázek - Batík, Horák. ŽK: Peterka - Janoščín, Dedič. Diváci: 715.

Znojmo - Táborsko 3:0 (2:0)
Branky: 13. Urbančok, 24. Teplý, 90.+3 Šamánek. Rozhodčí: Adámková - Ratajová, Flimmel. ŽK: Nepožitek - Javorek, Džafič, Zavadil, Kalvach, Dordevič. Diváci: 912.

Sokolov - Vítkovice 1:1 (1:0)
Branky: 25. vlastní Honiš - 55. Fiala. Rozhodčí: Dubravský - Melichar, Podaný. ŽK: Machek - Vaněk, Honiš, Mišinský. Diváci: 880.

Vlašim - Prostějov 4:0 (2:0)
Branky: 8. Vyhnal, 24. Hadaščok z pen., 59. Janda, 63. Tarczal. Rozhodčí: Váňa - Kubec, Polák. ŽK: Čtvrtníček, Malý (oba Prostějov). Diváci: 416.

Frýdek-Místek - České Budějovice 0:2 (0:1)
Branky: 9. vlastní Klabník, 53. Čavoš. Rozhodčí: Klíma - Vít, Dresler. ŽK: Slaninka, Mugove, Spasojevič - Wermke, Pešek. Diváci: 758.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články