Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Baník dál posiluje. Přicházejí Daněk s Fantišem

Ostrava - Fotbalový brankář Michal Daněk se stěhuje z Plzně do Ostravy. Šestadvacetiletý člen širšího reprezentačního kádru se do Baníku, za který v nejvyšší soutěži nikdy nechytal, vrací po čtyřech letech. Svůj přestup do Ostravy zpečetil i příbramský fotbalista Antonín Fantiš. Osmnáctiletý ofenzivní talent a hráč reprezentační dvacítky, o nějž byl zájem mezi předními českými kluby i v zahraničí, na Bazalech podepíše čtyřletou smlouvu.

Kouč Miroslav Koubek nyní musí řešit přetlak na postu gólmanů. V týmu jich má nyní už pět, ale podle všeho by Daňkovi měli krýt záda zkušený Vít Baránek a brankář reprezentační jednadvacítky Tomáš Vaclík, který přišel z Vítkovic. Antonín Buček už na začátku letní přípravy dostal svolení k odchodu a nové angažmá si patrně bude hledat i polský legionář David Pietrzkiewicz.

"Pět jich tady být nemůže, to je jisté. Nějak se to musí vyselektovat, ale nejdříve to řeknu přímo hráčům," řekl Koubek. "Mě ale moc těší, že se podařil realizovat příchod Michala Daňka. Patřil k vytypovaným jménům a já sám ani moc nevěřil, že se to podaří. Je to pro mě nejmilejší překvapení, považuju ho za jednoho z nejlepších brankářů naší ligy," dodal Koubek.

Je nám líto, video expirovalo.
Nové posily Baníku

Ostravský odchovanec Daněk, který byl na Bazalech dlouhé roky náhradníkem a za áčko neodchytal ani minutu, se na fotbalové scéně zviditelnil až po odchodu do Plzně v roce 2006. Spolehlivé výkony ho vynesly k angažmá v anglickém West Bromwichi, po návratu hostoval v Teplicích a v uplynulé sezoně byl znovu oporou Plzně. Odchytal celkem 94 ligových utkání.

Fantiš se upíše na čtyři roky

Fantiš s Baníkem už několik dnů trénuje a v sobotu si zahrál i poločas přátelského utkání proti Lískovci, v němž dal svůj premiérový ostravský gól. Podle člena dozorčí rady klubu Jakuba Kahouna je těsně před podpisem smlouva na čtyři roky. "Je to formalita. Na všem jsme dohodnuti s Příbramí i agentem hráče," řekl Kahoun. "Chceme pokračovat v příchodu mladých a perspektivních hráčů, kteří mají Baníku co dát," dodal. Podle neoficiálních informací se odstupné pohybuje mezi patnácti až dvaceti miliony korun.

I přes svůj útlý věk má Fantiš na kontě už 43 prvoligových startů a dva góly. V Ostravě má nahradit vrstevníka Matěje Vydru, který v minulých dnech přestoupil do Udine. "Způsob hry mají oba jiný. Matěj dokáže vynikat agresivním útočným pojetím, Tonda je spíše konstruktivní typ fotbalisty na pomezí útočného záložníka a hrotového hráče," řekl trenér Miroslav Koubek.

Baník je na přestupovém trhu zatím nejaktivnějším českým klubem. Má sedm posil: Daňka, dalšího gólmana Vaclíka, obránce Zdeňka Šmejkala, záložníky Tomáše Frejlacha a Josefa Hušbauera, útočníky Antonína Fantiše s Tomášem Pilíkem. Poslední akvizici vábí Ostrava do útoku, zřejmě se jí stane jeden z dvojice Zdeněk Šenkeřík - Jiří Jeslínek.

Letní příprava Baníku
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články