Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Balotelli zářil při debutu za AC Milán, Juventus si udržuje náskok

Řím - Skvělý debut za svůj nový tým zažila nová posila AC Milán Mario Balotelli. Italský útočník si v zápase proti Udine připsal gól po 25 minutách a vstřelil vítězný gól z penalty v 93. minutě. Juventus si uhájil tříbodový náskok v čele tabulky před Neapolí, když porazil Chievo 2:1. Obhájce titulu si však v pátém ligovém utkání v novém roce připsal teprve druhé vítězství. Překvapivé porážky s týmy ze spodní poloviny tabulky utrpěli hráči Interu Milán i Lazia Řím.

Balotelli slaví svůj první gól za Milán
zdroj: Getty Images autor: Claudio Villa

Mario Balotelli, který do Milánu přišel za 21 milionů eur z Manchesteru City, byl k nepoznání od svých letošních výkonů v dresu anglického mistra. Již po 35 vteřinách jeho střela mířila milimetry vedle levé tyče. Útočník však svůj úvodní neúspěch vynahrazoval velice aktivní a soustředěnou hrou, přesnými přihrávkami do nebezpečných prostorů a hlavně se postaral o první gól Milánu, když si skvěle našel prostor na malém vápně a nekompromisně zakončil.

Milán, který je v poslední době ve výborné formě, celý zápas dominoval, avšak Udine se deset minut po změně stran podařilo vyrovnat. Obrana AC zaspala při protiútoku černobílých a Pinziho tečovaná střela šla za záda Amelii. Nakonec to však byl přece jenom Balotelli, komu patřil večer. El Sharaawy se v nastavení dostal za obranu Udine, stoper Danilo se však ještě stačil vrátit a čistým skluzem odehrál míč na roh. Rozhodčí však situaci posoudil jako faul a Balotelli z penalty zvrátil stav na stranu Rossoneri, kteří zvítězili 2:1 a probojovali se již na 4. místo v tabulce.

23. kolo Serie A

Chievo - Juventus Turín 1:2 (52. Théréau - 10. Matri, 42. Lichtsteiner), FC Janov - Lazio Řím 3:2 (16. Borriello, 22. Bertolacci, 90.+4 Rigoni - 58. Floccari, 82. Mauri z pen.), Fiorentina - Parma 2:0 (28. Toni, 50. Jovetič), Palermo - Bergamo 1:2 (84. Nelson - 54. Carmona, 71. Denis), Pescara - Boloňa 2:3 (30. Weiss z pen., 45. D'Agostino z pen. - 34. Diamanti z pen., 50. Gilardino, 66. P. Koné), Siena - Inter Milán 3:1 (21. Emeghara, 25. Sestu, 55. Rosina z pen. - 22. Cassano), AC Milán - Udine 2:1 (25. a 90.+3 z pen. Balotelli - 55. Pinzi). 

Juventus zvítězil na hřišti Chieva, Lazio i Inter prohráli

Juventus, kterému ve Veroně chyběl distancovaný trenér Antonio Conte, se dostal do vedení již v 10. minutě, kdy útočník Matri přesnou střelou z voleje využil nabídku Vidala. Tři minuty před přestávkou zvýšil na 2:0 středopolař Lichtsteiner. Domácí ve druhé půli zvýšili aktivitu a zásluhou důrazu útočníka Théréaua rychle vstřelili kontaktní branku. Na vyrovnání už ale Chievo, na jehož lavičce zůstal po celý zápas záložník Kamil Vacek, nedosáhlo.

Šestibodový odstup má na Neapol třetí Lazio. Tomu se nepodařilo navázat na středeční triumf v semifinále domácího poháru nad Juventusem a prohrálo gólem z nastavení 2:3 s FC Janov. Lazio v poločase ztrácelo po brankách Borriella a Bertolacciho už 0:2 a trenér Vladimir Petkovič ve snaze o vyrovnání poslal na hřiště i Libora Kozáka.

Český útočník se mezi střelce nezapsal, díky brance Floccariho a penaltě Mauriho z 82. minuty nicméně římský tým přece jen vyrovnal. V pětiminutovém nastavení však skórovali znovu Janovští, kterým tři body a opuštění sestupové 18. příčky zajistil střídající Rigoni.

Siena zdolala Inter, AS Řím podlehnul Cagliari

Cenné domácí vítězství si připsala i Siena, jež zdolala čtvrtý Inter. Outsidera poslal do vedení v 21. minutě Emeghara, hned z protiútoku ale srovnal Cassano. O tři minuty později Milánští však opět prohrávali, protože jejich obranu pokořil Sestu.

V 55. minutě byl navíc za faul vyloučen Chivu a Rosina přidal z penalty třetí gól domácích, kteří díky třem bodům přepustili poslední příčku tabulky Palermu.

Fotbalisté Neapole porazili Catanii 2:0. Do vedení je po půlhodině hry poslal svou devátou brankou slovenský záložník Marek Hamšík, jenž se prosadil na malém vápně po přesné přihrávce Zunigy. Chvíli před přestávkou se Hamšík proměnil v nahrávače a jeho centr napálil do branky Paolo Cannavaro. Další branka již po změně stran nepadla.

Hráči AS Řím prohráli doma s Cagliari 2:4 a v novém roce získali z pěti ligových zápasů jen dva body, což stálo místo trenéra Zdeňka Zemana. Římané na rychlý vedoucí gól hostů odpověděli po půlhodině brankou Tottiho, jenže hned po změně stran si dal gólman Goicoechea vlastní branku a zmar osmého celku tabulky před 38 tisíci diváky dokonali dalšími trefami Sau a Pisano. Domácí Marquinho upravil výsledek až v nastaveném čase.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články