Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Balotelli žádá trenéra Itálie, aby ho nevyřazoval z kádru

Řím - Problémový útočník Manchesteru City Mario Balotelli se veřejně omluvil za své vyloučení v nedělním utkání proti Arsenalu. Zároveň apeloval na trenéra italského národního týmu Cesare Prandelliho, jenž po svém nástupu do funkce v roce 2010 zavedl nový etický kodex, aby ho nevyřazoval před blížícím se mistrovstvím Evropy z kádru.

Mario Balotelli
zdroj: AP

"Moc se omlouvám za to, co se stalo. Lituju, že jsem zklamal Manchester City a především (trenéra) Roberta Manciniho, jehož si vážím a přeju mu jen vše dobré," uvedl Balotelli. Talentovaný útočník, jenž přitahuje problémy na hřišti i mimo něj, se kvůli nejnovějšímu prohřešku musí obávat o svou budoucnost v národním mužstvu. Už v únoru ho kvůli trestu, který měl v Anglii za šlápnutí na soupeře, Prandelli nenominoval k přípravnému duelu proti USA.

"Udělal jsem dva fauly. Bylo to v rámci hry, žádné oplácení. Etický kodex jsem neporušil," tvrdil Balotelli, jenž byl vyloučen v 90. minutě po zákroku na koleno Bacaryho Sagny. "Už jsem kvůli hlouposti jednou o reprezentaci přišel a nechci to zažít podruhé. Doufám, že teď v dubnu budu na tréninkovém kempu," dodal syn ghanských rodičů.

Prandelli nechtěl dva týdny před dvoudenním kempem Itálie vynášet nad Balotellim ortel. "Až podle videa toho jeho vyloučení rozhodnu, jestli na něj uplatním etický kodex," uvedl kouč. Jeho krajan Mancini tak váhavý nebyl a po nedělním utkání oznámil, že s Balotellim v City "skončil".

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články