Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Balotelli vyvázne bez trestu. FA jeho šlapák zpětně potrestat nemůže

Londýn - Anglická fotbalová asociace FA neodmění tvrdý zákrok italského útočníka Manchesteru City Maria Balotelliho na záložníka Arsenalu Alexe Songa dodatečným trestem. Šlapák na koleno z dvacáté minuty nedělního utkání Premier League totiž viděl nejméně jeden z rozhodčích, čímž asociaci mizí právo na retrospektivní akci. 

Balotelli se omlouvá Alexi Songovi
zdroj: ISIFA

"Retrospektivním trestem může asociace posuzovat pouze ta scénária, kdy žádný z rozhodčích daný incident neviděl," stojí v prohlášení, které FA dnes zveřejnila na svých internetových stránkách. Zpětné posouzení bylo asociací ve spoluprácí s fotbalovou organizací FIFA vytvořeno primárně pro situace, v kterých hráči nebojují o míč a tudíž mohou být rozhodčími přehlédnuty.

Italský bouřlivák nezvládl prestižní ligové utkání a před koncem zápasu byl po druhé žluté kartě vyloučen. Ohrozil tím svou účast nejen ve zbytku sezony anglické ligy, ale i v kádru Itálie. Reprezentační kouč Cesare Prandelli totiž po svém nástupu do funkce v roce 2010 zavedl etický kodex, který vylučuje podobná jednání. 

Balotelli se po utkání veřejně omluvil. "Moc se omlouvám za to, co se stalo. Lituju, že jsem zklamal Manchester City a především (trenéra) Roberta Manciniho, jehož si vážím a přeju mu jen vše dobré," uvedl útočník. Zároveň apeloval na Prandelliho, aby ho z kádru nevyřazoval. "Udělal jsem dva fauly. Bylo to v rámci hry, žádné oplácení. Etický kodex jsem neporušil," řekl. Prandelli incident prozatím komentovat odmítl, kouč City Mancini ovšem hru potomka ghanských rodičů odmítl s tím, že v City s Balotellim skončil.

FA dnes zároveň rozhodla o stíhání obránce Chelsea Branislava Ivanoviče po jeho střetu se záložníkem Wiganu Shaunem Maloneym v sobotním utkání anglické ligy. Srbský obránce nevybíravě udeřil protivníka do břicha, což rozhodčí nezaregistrovali. O disciplinárním řízení tak rozhodl videozáznam.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články