Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Balotelli se vrací do Anglie, v Liverpoolu nahradí Suáreze

Liverpool - Italský útočník Mario Balotelli přestoupil z AC Milán do Liverpoolu. Čtyřiadvacetiletý fotbalista se vrací do Anglie po roce a půl, v letech 2010 až 2013 působil v Manchesteru City. Liverpool za Balotelliho zaplatí 16 milionů liber. Balotelliho úkolem bude nahradit jiného kontroverzního útočníka Uruguayce Luise Suáreze. Nejlepší střelec minulého ročníku Premier League v létě přestoupil do Barcelony za 65 milionů liber.

Mario Balotelli
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Erik Williams

"Jsem rád, že tu jsem. Liverpool je jedním z nejlepších týmů v Anglii a hraje výborný fotbal. Je tu skvělé mužstvo s mladými hráči, proto jsem sem přišel," uvedl Balotelli, který na stadionu Anfield absolvoval první trénink.

"Odejít z Anglie byla chyba. Chtěl jsem do Itálie, ale zjistil jsem, že to byl omyl. Anglický fotbal je lepší, hezčí," prohlásil hráč, který podepsal v novém působišti tříletou smlouvu. Debutovat v dresu "Reds" může v neděli proti Tottenhamu.

Italský reprezentant s ghanskými kořeny má za sebou relativně povedené angažmá v Miláně, kde v 54 zápasech vstřelil 30 gólů. Balotelli, jenž je známý opakujícími se aférami na hřišti i mimo něj, byl už dříve spojován s odchodem do jiného anglického klubu Arsenalu. Ten si však jeho angažování rozmyslel.

Liverpool usiloval o Loica Remyho z Queens Park Rangers a uvažoval také o kamerunském kanonýrovi Samuelu Eto'ovi, který skončil v Chelsea, ale nakonec sáhl po Balotellim. "Tenhle přestup je pro klub mimořádně cenný. Myslím, že se nám povedl opravdu parádní kousek," řekl trenér Brendan Rodgers.

Během tříletého působení v Manchesteru City nastřílel Balotelli 30 gólů a získal s týmem ligový titul, Anglický pohár a Superpohár. Předtím nastupoval za Inter Milán, s nímž vyhrál třikrát italskou ligu, jednou pohár a také Ligu mistrů.

"Rozhodně chci vyhrát Ligu mistrů znovu, protože tenkrát jsem si ten titul úplně nezasloužil. Byl jsem jen součástí týmu. Tenhle tým chci k trofeji dovést," řekl Balotelli, jenž ve finále prestižní soutěže v roce 2010 nenastoupil a v předchozím průběhu sezony v ní většinou střídal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články