Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ballack slíbil Kadlecovi za znemožněný hattrick \"odškodné\"

Leverkusen - Podruhé v seniorské kategorii dal český fotbalista Michal Kadlec z Leverkusenu v jednom zápase dva góly. Ve čtvrtečním úvodním utkání 4. předkola Evropské ligy dvakrát pokořil brankáře Simferopolu a výrazně se zasloužil o to, že si německý celek poveze do odvety náskok 3:0. Reprezentační bek neměl daleko k premiérovému hattricku mezi dospělými, ale k penaltě v nastavení se nedostal. Nakonec ji přepustil navrátilci Michaelu Ballackovi a ten mu za to slíbil "odškodné". Kadlec si u něj objednal basu plzeňských piv.

"Málokdy se stane, že jako obránce dá člověk dva góly v jednom utkání. Je k tomu potřeba i trochu štěstí. Jsem za to rád, ale hlavně že se vyhrálo a že jsme si udělali dobou výchozí pozici do odvety," řekl Kadlec. Ve čtvrtek se zapsal mezi střelce už po necelé minutě, kdy z velké dálky vrátil přesně k tyči odražený míč. "Asi pět minut se kvůli televizi čekalo, než to začalo. Na to, že to byla první minuta, tak mi to pěkně sedlo," pochvaloval si Kadlec.

Šest minut před koncem přidal druhý přesný zásah a už v nastavení mohl završit hattrick. Ballack, který si odbyl soutěžní premiéru po návratu z Chelsea, ho však nakonec k penaltě nepustil.

"Šel jsem k balonu, aniž bych byl určený. Chvilku jsme se dohadovali, vše ale probíhalo v přátelském duchu, nehádali jsme se. On mi řekl, že by potřeboval dát v prvním zápase gól, že mu to pomůže. Já zase jemu, že můžu dát poprvé a možná naposledy hattrick," líčil Kadlec.

Nakonec exekuci kapitánovi německé reprezentace přenechal. "Slíbil mi, že mě za to na něco pozve, nebo že mi něco koupí, nějakou láhev," uvedl český bek. "Řekl jsem mu, aby mi koupil basu plzeňských piv. Jsem zvědavý, kde je sežene," smál se Kadlec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články