Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ballack končí v 36 letech s fotbalem

Berlín (Německo) - Bývalý kapitán německé fotbalové reprezentace Michael Ballack ukončil hráčskou kariéru. Šestatřicetiletý záložník a trojnásobný německý fotbalista roku byl naposledy hráčem Leverkusenu, za který už v květnu odehrál svůj poslední profesionální zápas. V létě mu vypršela dvouletá smlouva, spekulovalo se pak o jeho možném pokračování kariéry v Austrálii, USA nebo Číně.

Michael Ballack
zdroj: Bild

"Poslední dny bez aktivního fotbalu mi ukázaly, že je načase skončit. Bylo mi ctí hrát pod špičkovými trenéry a s fantastickými spoluhráči. Určitě mi bude chybět, že už nebudu hrát a střílet góly před 80 000 diváky," uvedl Ballack. "Teď už se těším na novou kapitolu ve svém životě," dodal.

V Leverkusenu Ballack působil po návratu z úspěšného působení v Chelsea. V anglickém klubu byl čtyři roky spoluhráčem Petra Čecha a odehrál 105 zápasů, předtím si připsal ještě o dva starty více za Bayern Mnichov, Bundesligu hrál také za Kaiserslautern. Získal čtyři německé tituly a jeden anglický.

Od roku 1999 byl součástí reprezentace, za kterou odehrál 98 zápasů a nastřílel 42 gólů. Stal se s ní vicemistrem světa v roce 2002, vicemistrem Evropy 2008 a získal bronz z MS 2006. Před dvěma lety se s národním týmem rozloučil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články