Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Balea v Madridu vítal zaplněný San Bernabeu

Madrid – Real Madrid představil svým fanouškům nejnovější akvizici, nejdražšího fotbalistu světa Garetha Balea. Čtyřiadvacetiletý záložník, který přišel z Tottenhamu za rekordních 100 milionů eur (2,57 miliardy korun), nejdříve dopoledne absolvoval lékařskou prohlídku, aby se mu následně dostalo pompézního přijetí na stadionu San Bernabeu, kde ho vítalo přes třicet tisíc fanoušků.

Gareth Bale se dočkal v Madridu velkolepého uvítání
zdroj: ČTK/AP

"Chvíle, o které jsi jako malý kluk snil, je tady. Tohle je tvůj stadion, tohle je tvůj znak a tohle jsou tvoji fanoušci. Tohle je tvůj domov," řekl prezident klubu Florentino Pérez, zatímco před jednou z tribun byla vyvěšena obří fotka, na které Bale jako malý chlapec drží dres Realu.

Velšský reprezentant poté překvapil příznivce krátkým vystoupením ve španělštině. "Rád bych si vyzkoušel pár slov. Ahoj, být v Madridu je pro mě splněním snu. Díky za přivítání," prohlásil Bale, který dostal dres s číslem jedenáct a poté nechtěně pobavil fanoušky nepovedeným pokusem o žonglování s míčem.

Kolik Bale stál?

Přestože Bale je považován za nejdražší přestup fotbalové historie, informace o částce, za kterou do Realu přišel, se rozcházejí. O 100 milionech eur hovoří zprávy z Tottenhamu. Real naproti tomu tvrdí, že přestup stál "jen" 91 milionů eur. V tom případě by Bale netrumfl Portugalce Cristiana Ronalda, jenž v roce 2009 přišel do madridského celku z Manchesteru United za 94 milionů eur. Bale uvedl, že výši odstupného, které za něj Real zaplatil, nezná. "To je věc klubů. Myslím, že žádný hráč neví, jaká je jeho cena. Já bych šel do Realu i za jediný cent," prohlásil.

Vedení Tottenhamu však není z rekordního prodeje zdaleka tak nadšené, jak by se mohlo zdát. "Gareth byl hráč, kterého jsme absolutně neměli v plánu prodat, naopak jsme na něm chtěli stavět budoucnost týmu. Jenže zájem Realu a touha hráče přestoupit do Madridu byly tak obrovské, že jsme byli nuceni přijmout jako fakt, že Gareth by nebyl dostatečně oddán klubu v následujícím ročníku. S velkým zdráháním jsme se tak nakonec rozhodli k obchodu svolit," prohlásil předseda představenstva Spurs Daniel Levy.

Bale by mohl poprvé za Real nastoupit 14. září proti Villarrealu, ne všichni jsou ale z jeho příchodu ve Španělsku nadšeni. Mnozí naopak Real kritizují, že v době krize, kdy nezaměstnanost v zemi dosahuje téměř 30 procent, lidem se snižují platy a stát šetří na všech frontách, stále utrácí. 

Zdroj
ČT sport, ČTK, Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články