Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Bale se po roztržce vrátil do sestavy Realu a dal gól. Situace se ale nezměnila, řekl Zidane

Po jednozápasové absenci a roztržce mezi vlastním agentem a trenérem Zinédinem Zidanem se Gareth Bale na přípravném kempu v USA vrátil do sestavy Realu Madrid a hned ukázal, co umí. Třicetiletý fotbalista jedním gólem přispěl k výhře 3:2 po penaltovém rozstřelu nad Arsenalem. Situaci velšského útočníka to ale nemění a klub se ho chce nadále zbavit.

Gareth Bale v dresu Realu Madrid
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Randy Litzinger

Bale první utkání na americkém turné, které Real prohrál 1:3 s Bayernem Mnichov, vynechal. Zidane poté prohlásil, že nenastoupil kvůli tomu, že mu klub hledá nové angažmá. Francouzský mistr světa i Evropy přidal, že odchod z Realu je nejlepším řešením pro klub i pro hráče.

Na to ostře zareagoval Baleův agent Jonathan Barnett. "Je ostudné, když Zidane takhle mluví o někom, kdo toho pro Real tolik udělal. Pokud Gareth odejde z Madridu, tak pouze tehdy, až to bude v jeho nejlepším zájmu. A rozhodně to nebude kvůli Zidanovu postrkování," prohlásil.

Bale přišel do Madridu v roce 2013 z Tottenhamu za tehdy rekordní částku 100 milionů eur. V dresu "Bílého baletu" odehrál 231 zápasů, dal 102 branek, přidal 65 přihrávek a čtyřikrát za sebou s klubem vyhrál Ligu mistrů. V uplynulé sezoně, která byla po odchodu hvězdného Cristiana Ronalda pro Real jednou z nejhorších v historii, se nedokázal prosadit do základní sestavy.

Také zápas proti Arsenalu zahájil na lavičce a nastoupil až po přestávce za nepříznivého stavu 0:2. V 56. minutě však z dorážky snížil na 1:2 a tři minuty nato vyrovnal Marco Asensio, který si však krátce poté poranil koleno a bude mimo hru několik měsíců. V rozstřelu sice Bale penaltu neproměnil, ale Real přesto dokonal obrat a vyhrál ho 3:2.

"Dneska hrál, protože chtěl být s námi a chtěl nastoupit. To před tím nechtěl," připomněl Zidane situaci před utkáním s Bayernem. "O tom, že bude hrát, jsem rozhodl já. Hrál dobře a uvidíme, co bude dál. Nic se nezměnilo, všichni situaci znáte," přidal francouzský kouč.

AC Milán první zápas pod vedením Giampaola prohrál

Italský trenér Marco Giampaolo začal působení na lavičce AC Milán porážkou. Fotbalisté Rossoneri v přípravném utkání v Kansas City podlehli 0:1 Bayernu Mnichov, nový kouč si přesto výkon pochvaloval.

"Zápas nám ukázal spoustu pozitiv. Snažili jsme se prezentovat hrou, na které jsme v posledních deseti dnech pracovali," řekl pro klubový web jednapadesátiletý kouč, který u týmu v červnu nahradil Gennara Gattusa. "Bayern už měl nějaké zápasy za sebou, my hráli poprvé a navíc s řadou nových hráčů. A přesto jsme hráli dobře," dodal.

Giampaolo, který dříve vedl Empoli, Brescii, Catanii nebo Cagliari, postavil mimo jiné novou posilu obránce Thea Hernandeze a ve středu zálohy dostal příležitost syn milánské legendy Paola Maldiniho Daniel. Jedinou branku utkání dal v nastavení prvního poločasu Leon Goretzka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články