Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Bakoš: Jsem rád, že jsem vstoupil do klubu kanonýrů právě v Plzni

Plzeň - Plzeňský útočník Marek Bakoš proměnil penaltu v duelu nejvyšší soutěže se Slováckem a zaznamenal jubilejní 100. gól v evropských fotbalových ligách. Tři branky vstřelil v ruské Jaroslavli, 34 gólů dal ve slovenské a 63 v české lize. Vstoupil tak do slovenského klubu ligových kanonýrů.

Marek Bakoš se raduje se spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Čtrnáctinásobný slovenský reprezentant přiznal, že na jubileum myslel od vstřelení předchozí branky proti Teplicím. "Je to přece jen určitý mezník a chtěl jsem ho splnit co nejdříve. Trochu mi to vířilo v hlavě, ale jsem rád, že se můžu nyní soustředit na to, na co mám, a to je vítězství v zápase," poznamenal.

Bakoš si rovnou polovinu zásahů připsal v dresu Viktorie. "Jsem rád, že jsem metu překonal právě zde. Když jsem z Plzně před dvěma roky odcházel, ve 100. gól tady jsem nevěřil. Ale ve fotbale i v životě se občas vše otočí a mně se to otočilo pozitivně," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Bakoš: Neříkám, že jsem na to jubileum nemyslel

Skóre zápasu se Slováckem upravil na 2:0 v 67. minutě trefou z pokutového kopu, který sudí Pavel Orel nařídil po kontaktu hostujícího kapitána Veliče Šumulikoského s Martinem Zemanem. "Věřil jsem, že penaltu proměním a že se dostaneme do dvoubrankového trháku," uvedl.

Vítězství úřadujícího mistra se podle Bakoše ale nerodilo úplně lehce. "Byl to těžký soupeř, odehrál zde dobré utkání. Musím pochválit i naše mužstvo, dokázali jsme se vyrovnat s jejich nepříjemnou hrou a strhnout vítězství na svoji stranu. Výsledek mohl být i jasnější, byly tam situace, ve kterých jsme mohli zvýšit," litoval neproměněných šancí Viktorie.

V Plzni si slovenský útočník, který v sobotu oslavil 34. narozeniny, po loňském návratu z Liberce musel znovu budovat pozici, aby pravidelně nastupoval. "Když jsem se vrátil, nějak nám to nešlo a neudržel jsem se v sestavě. Mišo Krmenčík hrál výborně, dával góly, dostal se do reprezentace, takže jsem to plně respektoval," konstatoval.

"Momentálně mám dobré období v rodině i ve fotbale, jsem spokojený. Ne tak, abych nadále nepracoval, ale jsem v pohodě," dodal s tím, že věří, že to nebyl jeho poslední gól v lize. Zároveň sebekriticky podotkl, že mohl hranici 100 branek pokořit dříve, občas jej ale potkala delší období bez zásahu.

Bakoš si vzpomněl na první gól, který vstřelil v roce 2003 za Púchov. "Tehdy jsem dostával důvěru od trenéra šest či sedm zápasů na hrotu, branku jsem ale nedal. Trenéra pak odvolali, nový mě postavil na pravého záložníka a první zápas pod ním jsem hned skóroval. Bylo to zpoza vápna, takových gólů jsem moc nedal, takže právě na ten si pamatuji. Pak jsme se zachránili," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články