Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Babel si pustil Twitter na špacír a dostal pokutu

Londýn - Pokutou 10 000 liber (290 000 korun) byl potrestán liverpoolský útočník Ryan Babel za to, že se po nedávném utkání s Manchesterem United vyjádřil na sociální síti Twitter kriticky na adresu rozhodčího Howarda Webba. Navíc na internet umístil upravenou fotografii sudího oblečeného do dresu Manchesteru, který ve třetím kole Anglického poháru zvítězil nad Liverpoolem 1:0.

"Sociální sítě jako Twitter musejí být považovány za veřejnou sféru. Všichni zúčastnění si musejí uvědomit, že stejně jako když se vyjadřují v jiných médiích, dostávají se jejich komentáře k širokému publiku," uvedl k verdiktu šéf disciplinární komise Fotbalové asociace Roger Burden.

Webb, jenž byl zvolen nejlepším rozhodčím světa za loňský rok, rozčílil fotbalisty Liverpoolu odpískáním rozhodující penalty ve prospěch Manchesteru a později vyloučením jejich kapitána Stevena Gerrarda. "A to říkají, že je to jeden z nejlepších rozhodčích na světě. To je vtip," napsal po zápase na Twitteru Babel. Nizozemský reprezentant se později za své jednání Webbovi omluvil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články