Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Až na hřišti uvidíme, kdo se bude smát, říká obránce Kadlec

Praha - Přestože v klubu nastupuje výhradně na kraji obrany, v reprezentaci občas Michal Kadlec musí vypomoci i na stoperu. Naposledy se tak stalo v pátečním duelu baráže s Černou Horou, kdy jako náhrada za distancovaného Romana Hubníka vytvořil s Tomášem Sivokem neprostupnou stoperskou dvojici. Hubník je však pro úterní odvetu již k dispozici, a tak se nabízejí hned dvě varianty složení obranných řad. A to s Kadlecem ve středu, nebo na levém kraji.

Vyrovnávací penalta Michala Kadlece
zdroj: AP Photo autor: Scott Heppell

Obránci Leverkusenu je ale jedno, pro jakou variantu se trenér Michal Bílek rozhodne. Hlavně chce pomoci k postupu na mistrovství Evropy.

"Nevím, jestli trenér chystá nějaké změny. První zápas jsme v obraně celkem zvládli, tak uvidíme, jestli do obrany sáhne. Je ale jedno, kdo bude hrát. Hlavní je postup," prohlásil Kadlec v rozhovoru s novináři před dnešním odletem do Podgorice. Prý sám zatím neví, na jaký post se má připravovat. "Říká se, že se vítězná sestava nemění, ale uvidíme, jestli to bude platit. Trenér nám to řekne až před zápasem," dodal.

Kdyby si měl vybrat, asi by zvolil levého obránce, protože má tento post lépe zažitý, ale je připraven týmu pomoci na jakékoli pozici. "Na stoperu jsem v Německu nikdy nehrál, jen v reprezentaci. Ale já si nevybírám. Jsem rád, že jsem součástí tohohle kolektivu a svými výkony mohu přispět. Kam mě trenér postaví, tam zahraju," slíbil.

V prvním duelu český tým vyhrál 2:0 a položil velmi dobrý základ pro odvetu. Do ní jdou hráči s pokorou, ovšem s pozitivním myšlením, ve kterém si nepřipouštějí, že by o náskok mohli přijít. "To si nepřipouští nikdo. Ale nechceme se nějak vytahovat, protože řečmi nikdo nevyhrál. Jeden poločas jsme zvládli, ale jestli chceme postoupit, musíme zvládnout i ten druhý," nabádal Kadlec.

Prý si ani nedělá hlavu z prohlášení trenéra Černohorců Branka Brnoviče, podle něhož Češi v Podgorici prohrají 0:3. "A co jiného má říct, když chtějí postoupit? K tomu potřebují vyhrát právě tři nula. Takže je to takové hecování. Rozhoduje se na hřišti a až v úterý večer uvidíme, kdo se bude smát," uvedl obránce s jednatřiceti reprezentačními starty.

Podobně zkušených hráčů je v reprezentaci hned několik, proto Kadlec nepochybuje o tom, že český tým zvládne zápas po psychické stránce. "Tady je tolik zkušených hráčů, že atmosféře nepodlehneme. Určitě to tam nebude takové, že by spadl stadion. Vyprodané hlediště k baráži patří a pro fotbal to je jen dobře," mínil Kadlec, který se nebojí ani provokací soupeře. "Musíme zachovat chladnou hlavu a nenechat se rozhodit. Musíme se soustředit na vlastní výkon. A co budou dělat oni, je nám vcelku jedno," dodal.

"Na videu hráli lépe než v pátek"

Očekává však, že v odvetě předvede soupeř lepší výkon než v prvním zápase. "Na videu hráli někdy mnohem lépe než v pátek. Na začátku druhé půle však trochu ukázali, čeho jsou schopní a že si na ně musíme dávat pozor. Na druhou stranu se říká, že soupeř hraje to, co mu dovolíte. Takže pokud zahrajeme tak jako v pátek, neměli bychom mít problémy," věřil Kadlec.

Sám se již vypořádal i s nepříjemným naražením hýžďového svalu, které si přivodil v úvodu pátečního zápasu. "Už je to v pohodě, mám jen trošku naraženou zadnici. Máme tu skvělé maséry a fyzioterapeuty, takže to bude dobré. Vůbec mě to nelimituje, cítím to jenom, když si sednu. Takže tohle problém nebude," dodal Kadlec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články