Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Austrii Vídeň raději než Karagandu, zní z Plzně po vysoké výhře

Plzeň - Svým postupem do čtvrtého a finálního předkola Plzeň jednak splnila očekávání, také však vydělala do klubové pokladny devadesát milionů korun. Hráči i realizační tým nyní zaměřují svou pozornost již na příštího soupeře, a protože se Viktorie díky svým pohárovým výsledkům dostala mezi nasazené týmy, mohou doufat ve schůdného protivníka. Jejich preferencí je pak Austria Vídeň. Los v Nyonu proběhne v pátek 9. 8. od 12:00. Přímý přenos odvysílá ČT sport a náš web.

Trenér Vrba po zápase své hráče rovněž i zkritizoval, když jim vytkl především nepříliš povedený vstup do střetnutí. "Začátek dnes nebyl podle našich představ," uvedl. Plzeň posléze uklidnila až proměněný pokutový kop. "Pomohla nám penalta, která nás uklidnila. Podařilo se nám vstřelit ještě do poločasu druhou branku, a to byl asi rozhodující moment. Soupeři pak v druhé půli trochu docházely síly, naší kombinační hrou jsme je tlačili a zaslouženě vstřelili další branky," doplnil.

Pavel Vrba:

"Jsem rád, že se nám to dvojutkání podařilo zvládnout s takovou střeleckou formou. Podílí se hodně hráčů, což je dobře. Když si Pavel Horváth dá říct, diváky v Plzni může těšit ještě dlouho. Myslím, že mu prospívá, že máme ve středu hřiště tři hráče, takže můžeme trochu rotovat se sestavou a Pavel si může v některých utkáních odpočinout."

Rozhovořil se i o možném dalším protivníkovi - jeho svěřenci výslovně chtějí rakouskou Austrii, Vrba zase dobře ví, komu by se ve čtvrtém předkole rád vyhnul. "Jako dalšího soupeře si nejméně přejeme asi Karagandu, abychom nemuseli cestovat 4 500 kilometrů," říká. Další možní soupeři jsou pro něho přibližně na stejné úrovni. "Pro diváky by byly kilometrově nejlepší Maribor a Austria Vídeň, mohlo by nás přijet podpořit dost plzeňských fanoušků," řekl Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Kalju

Stoper Václav Procházka s trenérem souhlasil. "Do Kazachstánu nechci, nejlepší by asi byla Austria Vídeň," řekl v České televizi. To samé mínění má i další hráč Plzně Stanislav Tecl. "Víme, koho můžeme dostat, pro fanoušky i nás by byla dobrá Austria Vídeň," uzavřel.

Igor Prins, trenér Kalju:

"Plzeň ukázala, že je velice silný tým. Pro nás to byla velice cenná zkušenost, poprvé jsme byli v kvalifikaci Ligy mistrů. Do té penalty jsme hráli velmi dobře, ale pokutový kop byl pro nás studenou sprchou. Nechci spekulovat, jestli penalta byla, nebo ne, ale byl to rozhodující moment. Zápas pak nabral zcela jiný směr."

Velkým příběhem utkání byl hattrick Pavla Horvátha. Plzeňský středopolař prý mezi dospělými tři branky nikdy nevstřelil, proto byl souboj s estonským Kalje speciální. "V dospělých jsem hattrick nedal, takže premiéra na konci kariéry," podotkl Horváth.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články