Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Australanky se doma medaile nedočkaly, bronz berou Švédky

Nejsledovanější světový šampionát fotbalistek vrcholí medailovými zápasy. Bronz nakonec získaly Švédky, které přehrály v Brisbane domácí Australanky 2:0. O branky se postaraly Fridolina Rolföová z penalty a kapitánka Kosovare Asllaniová. Turnaj zakončí nedělní finálový duel mezi Španělskem a Anglií, přímý přenos sledujte od 11:40 na ČT2 a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání o bronz Švédsko – Austrálie

Švédský tým potvrdil stoprocentní úspěšnost v zápasech o bronz. Do vedení třetí tým světového žebříčku poslala ve 30. minutě Rolföová z pokutového kopu, který sudí po konzultaci s VAR nařídila po faulu Clare Huntové na Stinu Blacksteniusovou. Asllaniová náskok pojistila po hodině hry, když zakončila rychlý protiútok.

"Je to skvělý pocit. Od první minuty jsme ukazovaly, že jsme lepším týmem. Tuhle medaili jsme si zasloužily," řekla útočnice Barcelony Rolföová.

Pro tým pořadatelské země je i čtvrté místo nejlepším umístěním na světovém šampionátu. Dosud nikdy Australanky neprošly na finálovém turnaji přes čtvrtfinále, letos ale svým tažením pobláznily celou zemi a přitáhly rekordní sledovanost.

"Je smutné, že už to skončilo. Byly to čtyři nejlepší týdny našich kariér. Bylo by hezké, kdybychom se rozloučily vítězstvím. Ale když o tom zapřemýšlíme, uvědomíme si, jak úžasné to bylo," konstatovala kapitánka domácího výběru Sam Kerrová.

Mistrovství světa fotbalistek v Austrálii a na Novém Zélandu – o 3. místo:

Švédsko – Austrálie 2:0 (1:0)

Branky: 30. Rolföová z pen., 62. Asllaniová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články