Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Australankám na MS neuznali jasnou penaltu

Bochum (Německo) – Fotbalistkám Austrálie byl v dnešním utkání na mistrovství světa v Německu upřen kuriózní, zároveň však možná nejjednoznačnější pokutový kop, jaký si lze představit. Navzdory tomu, že se ho Australanky nedočkaly, porazily v utkání skupiny D Rovníkovou Guineu 3:2 a udržely si šanci na postup do čtvrtfinále.

Ke kontroverznímu a málo vídanému momentu došlo v 16. minutě za stavu 1:0 pro pozdější vítězky. Střelkyně první branky Leena Khamisová trefila tentokrát tyč africké branky a míč se odrazil k obránkyni Bruně. Ta ho z neznámého důvodu chytla oběma rukama, několik okamžiků ho podržela a až poté míč odhodila.

K překvapení australských hráček i více než 15 tisíc diváků v hledišti stadionu v Bochumi maďarská rozhodčí Gyöngyi Gaálová nechala pokračovat ve hře. Australanky evidentní ruku soupeřky reklamovaly marně.

Tým z Oceánie i tak dokráčel k první výhře na turnaji a ve skupině s Norskem a Brazílií je stále ještě ve hře o čtvrtfinále. Šance největšího outsidera turnaje Rovníkové Guineje jsou pouze teoretické.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články