Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Aubameyang s Gabonem uvízl kvůli opožděným testům na letišti. Teď hrozí, že nebude reprezentovat

Bizarní situaci jak z filmu Terminál prožili hráči Gabonu, kteří museli strávit celou noc na letišti v Banjulu před kvalifikačním utkáním na africký šampionát v Gambii, kde čekali na opožděné výsledky testů na koronavirus. Podle francouzského trenéra gabonské reprezentace Patrice Neveua nebude kapitán fotbalistů Arsenalu Pierre-Emerick Aubameyang po této události národnímu týmu delší dobu k dispozici.

Pierre-Emerick Aubameyang
zdroj: ČTK/PA autor: Andrew Yates

Vedení Arsenalu reagovalo na fakt, že gabonští hráči včetně útočné hvězdy klubu museli spát na letišti na zemi, oficiálním protestem zaslaným Africké fotbalové konfederaci (AFC). Ta celou záležitost začala vyšetřovat a podle Neveua kvůli tomu hrozí, že na březnové rozhodující dva zápasy kvalifikace Aubameyang ani další gabonští fotbalisté hrající v Evropě nepřijedou kvůli zákazům klubů.

"Arsenal zavolal Pierru-Emerickovi a žádal od našeho svazu vysvětlení. Poté, co vedení klubu vidělo, v jakých podmínkách jsme museli nocovat, je to podle mě na delší dobu jeho konec v reprezentaci. Nenechají ho znovu přijet a to samé bude platit i pro hráče z jiných klubů," řekl trenér Gabonu agentuře AFP.

"Je to bohužel pochopitelné. Jsou to hráči na vysoké úrovni, a když přijdou plnit reprezentační povinnosti, musí mít alespoň minimální pohodlí. Všichni hráči se sice snažili na letišti usnout, představte si ale, že by se Aubameyangovi, který bere měsíčně více než jeden milion eur (více než 26 milionů korun), během té noci něco stalo. Rozumím tomu, že jsou v Arsenalu naštvaní, že jejich kapitán musel spát na letišti na podlaze," dodal Neveu.

Fotbalisté Gabonu včetně bývalého záložníka pražské Sparty Guélora Kangy se dostali na hotelové pokoje až v šest hodin ráno, pouhých dvanáct hodin před zápasem. S Gambií prohráli 1:2 a soupeři přepustili vedení v tabulce. Vedení gabonského svazu proti výsledku podalo protest a obvinilo gambijský svaz z úmyslného zpoždění výsledků koronavirových testů.

Podle Aubameyanga však takové jednání gambijských úřadů jeho spoluhráče před březnovými zápasy s Kongem a Angolou nabudí. "Nebude nás to demotivovat, naopak. Lidé ale musí vědět, že to CAF prošetří. Je rok 2020 a všichni chceme, aby to v Africe fungovalo jako ve zbytku světa," napsal jednatřicetiletý kapitán Arsenalu na Twitteru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články