Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Aubameyang pálí ostrými i v Arsenalu, ani legendární Henry nezačal lépe

Posledních deset střel Pierra-Emericka Aubameyanga na branku skončilo v Premier League gólem. Útočník Arsenalu je nejlepším kanonýrem soutěže a po lednovém přestupu z Borussie Dortmund naplno ukazuje svůj potenciál. V úvodních 32 ligových startech zaznamenal 22 přesných zásahů. Ani fenomenální Thierry Henry nezahájil působení v londýnském velkoklubu lépe.

Pierre-Emerick Aubameyang z Arsenalu se raduje z gólu
zdroj: PA autor: Matt McNulty

Nedělní derby s Tottenhamem o vládce severní části anglické metropole zakončil s bilancí 2+1 a výraznou měrou přispěl k cennému vítězství 4:2. "Ještě nehraji tak, jak bych si přál, ale ono to brzy přijde. Týden co týden jsem lepší a blížím se k optimální formě. Každou vteřinu si momentálně užívám," řekl reprezentant Gabonu.

Aubameyang rozvlnil síť soupeřů deseti střelami za sebou, čímž vyrovnal rekord Benniho McCarthyho (Blackburn Rovers) z roku 2007. Posledním brankářem, který pokus rychlonohé hvězdy dokázal zneškodnit, byl Lukasz Fabiaňski z West Hamu United v zápase 3. kola PL na Emirates Stadium koncem srpna. 

Arsenal neprohrál už 19 soutěžních utkání za sebou a před středečním šlágrem 15. kola na Old Trafford poskočil v tabulce PL na čtvrté místo. "Věděli jsme, že když porazíme Spurs, budeme mezi elitním kvartetem. Je to skvělé, ale musíme zůstat pokorní a soustředit se na zítřek. S Manchesterem United nás čeká další náročná bitva," pokračoval Aubameyang.

Devětadvacetiletý rodák z francouzského Lavalu odehrál většinu duelů za "Gunners" jako křídlo, ale po lehkém zranění Alexandra Lacazetteho je ještě nebezpečnější v pozici středního útočníka. "Cítím se mnohem lépe jako centrforvard, ale vždy jsem schopen pomáhat mužstvu v jakékoli roli," konstatoval.

Přístup nejdražší akvizice v historii AFC i proto ocenil nový kouč Unai Emery. "Proti Tottenhamu nebyly extrémně důležité pouze góly, ale také jeho pracovitost po celých devadesát minut. Velmi dobře pomáhal týmu jak v ofenzivních, tak v defenzivních činnostech," pochválil svého svěřence španělský trenér.

Výkonnost Aubameyanga a zmíněná bilance nadchla mimo jiné i legendu londýnského celku Iana Wrighta. "Dal 22 branek ve 32 ligových zápasech. Mně i Thierrymu (Henrymu) to trvalo déle (40). Kariéru v Arsenalu zahájil naprosto fantasticky a troufnu si říct, že může být jedním z nejlepších střelců v dějinách klubu," prohlásil Wright.

Zdroj
ČT sport, goal.com, telegraph.co.uk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články