Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Atmosféra je tu skvělá, pochvaluje si Souček a už myslí jen na Euro

Jednou z největších osobností ve fotbalové reprezentaci je její kapitán Tomáš Souček z londýnského West Hamu. A je ve Schladmingu spokojený. "Všichni vnímáme, že tréninky jsou super a je tu skvělá atmosféra. Pokračuje to od březnového srazu s novým trenérem a realizačním týmem," popisuje v pořadu Fotbal extra na ČT sport pohodu v týmu na soustředění v Rakousku. Utkání Česko – Malta můžete sledovat v přímém přenosu v pátek od 17:20 na ČT2 a ČT sport Plus.

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Souček
zdroj: Reuters autor: Kacper Pempel

V pátek čeká český výběr přátelské utkání s Maltou a v pondělí v Hradci Králové generálka na Portugalsko už na Euro, s Makedonií. "Ty zápasy jsou každý jiný. To je to gro, to důležité, kde se potřebujeme nejvíc sehrát. Teď nás čeká Malta, pak Severní Makedonie v Hradci a proto tady jsme, abychom to přenesli pak na Euro," vysvětluje Souček.

Soupeři v nadcházejících zápasech se výkonnostně hodně liší, což uznává i kapitán českého týmu.

"Víme, že budeme hrát s Maltou a na Euro pak s Portugalskem. Se vším respektem, každý zápas bude jiný, ale musíme je zvládnout. Každý zápas je důležitý," tvrdí přesvědčeně.

"Teď jsme v březnu zvládli dva těžké zápasy a taky byly každý jiný, vývojově. Arménie i Norsko," vybavuje si.

"Teď je to zase trochu jiný tým a věřím, že budeme dominovat a zápas zvládneme, protože všichni chceme mít dlouhou úspěšnou šňůru. Chceme dvě výhry před Eurem a to už by byly vlastně čtyři. Žádný zápas není lehký, ale chceme dominovat od začátku a být co nejvíc na balonu," říká před zápasem s Maltou.

Na soustředění v rakouském Schladmingu je spokojený i když hory má radši v zimě, ale příroda se mu tu líbí i v létě.

"Jako malý jsem jezdil na hory lyžovat a později i na snowboard, ale teď jako profesionál jsem to musel dát stranou. Ale po kariéře zase vyrazím," popisuje svůj vztah k zimním sportům.

Ale že zrovna nyní ve Schladmingui nesněží, mu vůbec nevadí. "Mám rád přírodu. Na soustředění vidíme za brankama hory. Prostředí je tady krásné. A máme tu všechno, co potřebujeme – posilovnu, regeneraci. Všechno jde dobře, ale uvidíme až po sezoně, jak jsme se připravili."

Po konci v Premier League a před začátkem přípravy na Euro si Souček stačil i trochu odpočinout. "Odpočatý jsem fyzicky i psychicky, byl jsem s kamarádama i s rodinou, trochu jsem si oddechl. A teď už zase myslím jen na Euro. Jeden turnaj už jsem hrál, ten byl ale trošku covidovej... Třeba to teď může být můj poslední v kariéře," končí rozhovor.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články