Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Atlético zdemolovalo Cádiz a předskočilo v tabulce Real, Castellanos opět naděloval

Atlético Madrid ve 33. kole doma deklasovalo Cádiz 5:1 a na druhém místě tabulky vystřídalo Real. Atlético má na "bílý balet" náskok jednoho bodu, za vedoucí Barcelonou zaostává o třináct bodů. Útočník Valentín Castellanos rozhodl o vítězství Girony nad Mallorcou 2:1. Jeho tým uspěl potřetí za sebou a posunul se na sedmé místo neúplné tabulky. Mallorca je dvanáctá.

Radost hráčů Atlética Madrid
zdroj: Profimedia

K deváté ligové výhře z posledních deseti zápasů Atlético nakročilo už v úvodním poločase, kdy se dvakrát trefil Griezmann. Ve 49. minutě zvýšil Morata a jeho spoluhráč Carrasco chvíli nato proměnil penaltu. Cádiz snížil v 72. minutě díky Lozanovi, ale Molina vzápětí vrátil domácím čtyřbrankový náskok.

Getafe zdolalo Vigo 1:0, zvítězilo po šesti kolech a zvýšilo šance na záchranu. Madridské mužstvo je osmnácté o skóre za první nesestupovou příčkou, kterou drží Valencie po remíze 1:1 s pátým Villarrealem.

Castellanos se prosadil hlavou v 84. minutě za stavu 1:1 a potvrdil aktuální střeleckou formu. Čtyřiadvacetiletý Argentinec dal v posledních čtyřech zápasech sedm branek, celkem jich má v ligovém ročníku na kontě 13. Dnes rozhodl třetí domácí duel po sobě, minulý týden při triumfu nad Realem Madrid nasázel dokonce všechny góly svého týmu.

Betis Sevilla udržel šesté místo výhrou 1:0 na hřišti Bilbaa. Jedinou trefu utkání obstaral v šesté minutě Willian José. Betis uspěl po třech zápasech bez vítězství.

Španělská fotbalová liga – 33. kolo:

Valencie - Villarreal 1:1 (72. Lino - 62. Jackson), Atlético Madrid - Cádiz 5:1 (2. a 27. Griezmann, 49. Morata, 57. Carrasco z pen., 73. Molina - 72. Lozano), Getafe - Celta Vigo 1:0 (3. Ünal z pen.), FC Sevilla - Espaňol Barcelona 3:2 (22. Gil, 69. Ocampos z pen., 88. Gueye - 29. vlastní Rekik, 43. Puado), Girona - Mallorca 2:1 (45.+2 Bernardo, 84. Castellanos - 80. Muriqi z pen.), Bilbao - Betis Sevilla 0:1 (6. Willian José), Vallecano - Valladolid 2:1 (48. De Tomás, 80. Camello - 84. León).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články