Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Atlético vítězí i nekompletní, Real udržel druhé místo. Messi oslavil rekord dvěma góly

Hráči Atlética Madrid odčinili pondělní remízu s Vigem, když zvítězili na hřišti Granady 2:1. Lídr tabulky uspěl i bez čtveřice důležitých hráčů nakažených koronavirem a má nyní pětibodový náskok před Realem, který porazil Valencii, a osmibodový před Barcelonou. Lionel Messi v dresu Katalánců vyrovnal 505. startem v La Lize rekord bývalého spoluhráče Xaviho a dvěma góly pomohl k výhře 5:1 nad Alavésem. Ovšem Real má o dva zápasy víc než Atlético a Barcelona se čtvrtou Sevillou, která ztrácí devět bodů, jeden.

Vítězná radost Atlétika
zdroj: ČTK/EFE/MIGUEL ANGEL MOLINA

V dresu Atlética nastoupil záložník Koke k 583. zápasu a dostal se na druhé místo v klubových statistikách.

Kapitán mužstva to oslavil gólovou asistencí, když přihrál Marcosi Llorentemu na vedoucí branku v 63. minutě.

Granadě se sice povedlo vzápětí vyrovnat, nejhorší defenzivu soutěže pak ale překonal Ángel Correa.

Atléticu chyběli kvůli koronaviru Joao Félix, Moussa Dembélé, Thomas Lemar a Hector Herrera, přesto madridský celek prodloužil ligovou šňůru bez porážky o desátý zápas. Naposledy prohrál 12. prosince na hřišti Realu.

Lionel Messi
zdroj: ZUMA autor: Gerard Franco Crespo

Barcelona vykročila za hladkou výhrou v první půli. Ve druhém utkání za sebou dal gól Trincao, pak si vzal slovo špílmachr Messi.

Kapitán Katalánců nejprve dorazil střelu Antoinea Griezmanna, ale videorozhodčí odhalil těsný ofsajd. První oslavy dorovnaného rekordu se tak hvězdný Argentinec dočkal v nastaveném čase první půle, kdy si zasekl míč do středu hřiště a střelou zpoza vápna o tyč skóroval.

"Blaugranas" po přestávce inkasovali, ale favorit znovu zabral a mezi 74. a 80. minutou stvrdil výhru třemi góly - nejprve se trefil po přihrávce Messiho znovu Trincao, pak podruhé pálil Messi a debakl dokonal Junior Firpo.

Barcelona v tomto kalendářním roce v lize ještě neztratila ani bod. Alavés od začátku roku dokázal dát branku vedle Barcelony i Atléticu, Realu Madrid či Seville, se všemi ale prohrál.

Messi se ke Xavimu blíží i v počtu startů za "Blaugranas" napříč všemi soutěžemi. Aktuálně má na kontě 759 startů, někdejší španělský reprezentant už jen o osm víc.

Favorizovaní fotbalisté Sevilly se nemohli proti poslednímu týmu tabulky dlouho prosadit. Tři body jim vystřelil po necelé hodině hry Munir El Haddadi.

Marocký útočník o vítězství rozhodl i v minulém kole proti Getafe (3:0), kdy se na lavičce Sevilly poprvé po dvou měsících objevil i Vaclík.

Kroos vedl Real k výhře nad Valencií

K výhře Realu Madrid nad Valencií gólem a asistencí přispěl Toni Kroos. Německý záložník nejprve připravil Karimu Benzemovi pozici pro přesný technický obstřel z hranice vápna a později se sám prosadil z podobné vzdálenosti.

Real oplatil "Netopýrům" porážku z úvodního vzájemného duelu sezony a vrátil se o tři body před Barcelonu, která má ale zápas k dobru. Valencie je v neúplné tabulce dvanáctá.

San Sebastian uspěl gólem Alexandera Isaka 1:0 na půdě Getafe. Baskický celek se posunul na páté místo před Villarreal, který podlehl 1:2 Betisu Sevilla.

Španělská fotbalová liga - 23. kolo:

Vigo - Elche 3:1 (45. a 68. Mina, 45.+2 Méndez - 50. Rigoni), Granada - Atlético 1:2 (66. Herrera - 63. Llorente, 75. Correa), FC Sevilla - Huesca 1:0 (57. El Haddadi), Eibar - Valladolid 1:1 (23. Kike - 7. Mesa z pen.), FC Barcelona - Alavés 5:1 (29. a 74. Trincao, 45.+1 a 75. Messi, 80. Firpo - 57. Rioja), Getafe - San Sebastian 0:1 (30. Isak), Real Madrid - Valencie 2:0 (12. Benzema, 42. Kroos), Levante - Pamplona 0:1 (74. Budimir), Cádiz - Bilbao 0:4 (5. a 29. Berenguer, 15. López, 52. Williams).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články