Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Atlético v nastavení přežilo penaltu a drží náskok před Barcelonou i Realem. Sevilla ztratila kontakt

I po 34. kole španělské ligy zůstávají na prvním místě tabulky fotbalisté Atlética Madrid, ale za nimi je tlačenice. Dva body zpět jsou Barcelona i Real Madrid. O další čtyři body zpátky je čtvrtá Sevilla, která nevyužila velké převahy v utkání s Bilbaem, které v pondělní dohráce nezvládla 0:1. Atlético udrželo vedení výhrou 1:0 nad Elche, které nedalo v nastaveném čase penaltu. Vyhráli i jeho velcí konkurenti: Real si doma poradil s Osasunou 2:0 a Barcelona veze tři body z Valencie za výhru 3:2. 

Fotbalisté Atlética Madrid
zdroj: REUTERS autor: Pablo Morano

Výhru Atlética zařídil v 23. minutě záložník Llorente. Domácí se ocitli blízko bodu, jenže záložník Fidel v první nastavené minutě trefil z pokutového kopu tyč. 

"Věřil jsem, že (brankář Oblak) penaltu chytne. Z neproměněné penalty jsem měl radost jako po vstřeleném gólu," řekl trenér Atlética Diego Simeone.

"Přibližujeme se rozhodující fázi sezony a každá výhra je velmi důležitá. První půle byla skvělá, jedna z našich nejlepších v nedávné době, ale měli jsme si vytvořit větší náskok," uvedl jednapadesátiletý Argentinec, který vede Atlético od prosince 2011. S týmem vybojoval titul v sezoně 2013/14, od té doby se ve vítězství střídaly Real s Barcelonou.

Madridský celek venku v lize naplno bodoval po čtyřech zápasech a premiérově od února. Elche se propadlo na předposlední místo, ale má stejně bodů jako Huesca, která se po výhře 1:0 nad San Sebastianem posunula na první nesestupovou pozici.

Real proti Osasuně rozhodl až v závěru, v 76. a 80. minutě se trefili Militao a Casemiro. "Bílý balet" prodloužil sérii neporazitelnosti v La Lize na 14 utkání a ideálně se naladil na středeční semifinálovou odvetu Ligy mistrů na hřišti Chelsea. První duel skončil 1:1.

Barceloně vystřílela výhru ve Valencii tradiční dvojice Messi - Griezmann. Argentinský kapitán týmu se trefil dvakrát, když poprvé neproměnil penaltu, kterou brankář vyrazil, ale on ji vrátil do sítě. Závěr utkání zdramatizoval Soller, jenž v 84. mintě snížil ztrátu Valencie, vyrovnat se ale jeho týmu už nepodařilo. 

Po sérii pěti vítězství podlehli fotbalisté Sevilly na svém stadionu Bilbau 0:1. Nevyužili velké převahy, a tak zápas rozhodl v 90. minutě hostující Iňaki Williams, jenž po rychlém brejku překonal parádní střelou do horního rohu branky sevillského gólmana Bunúa. Český reprezentační brankář Tomáš Vaclík zůstal opět na lavičce náhradníků. Sevilla prohrála v lize po osmi zápasech.

Poslední Eibar porazil v záchranářském souboji díky Kikeho hattricku Alavés 3:0 a připsal si první výhru od 3. ledna a po 16 kolech. Na Huescu ztrácí čtyři body. Alavés má na pásmo sestupu jednobodový náskok.

Betis Sevilla remizoval s Valladolidem 1:1 a ztratil další body v boji o účast v Evropské lize. O postupové šesté místo jej může připravit Villarreal. Valladolid bodoval počtvrté za sebou a posunul se mimo sestupové příčky.

Oba týmy v poslední době sbírají body především díky remízám a v trendu pokračovaly. Betis hrál nerozhodně pošesté za sebou, Valladolid počtvrté. Obě branky padly ve druhém poločase. Betis poslal do vedení v 49. minutě Aitor Ruibal. O vyrovnávací trefu se šestým gólem v sezoně postaral izraelský útočník Šon Weissman.

Villarreal se na odvetu semifinále Evropské ligy s Arsenalem navnadil domácí výhrou 1:0 nad Getafe. Rozhodl o tom 11 minut před koncem střídající záložník Yeremi Pino a "žlutá ponorka" zvítězila v lize po dvou porážkách.

Výsledky 34. kola španělské fotbalové ligy

Vigo - Levante 2:0 (51. Méndez, 74. Solari), Eibar - Alavés 3:0 (3., 50. a 59. Kike), Elche - Atlético Madrid 0:1 (23. Llorente), Huesca - San Sebastian 1:0 (86. Ramírez), Real Madrid - Pamplona 2:0 (76. Militao, 80. Casemiro), Valladolid - Betis Sevilla 1:1 (68. Weissman – 49. Ruibal), Villarreal - Getafe 1:0 (79. Pino), Granada - Cádiz 0:1 (39. Sobrino), Valencie - FC Barcelona 2:3 (50. Paulista, 84. Soler – 57. a 69. Messi, 63. Griezmann).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články