Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Barcelona vyzrála na Getafe a dotírá na Real, který doma jen remizoval s Celtou Vigo

Šlágr kola španělské fotbalové ligy vyzněl lépe pro Katalánce. Barcelona porazila v souboji druhého se třetím týmem španělské ligy Getafe 2:1 a ztrácí už jen bod na první místo. Vedoucí Real Madrid totiž na svém stadionu jen remizoval s Celtou Vigu 2:2. Atlético Madrid po stejném výsledku veze bod z Valencie a 2:2 hrála i Sevilla s Espaňolem. Zápas Eibar - San Sebastian byl odložen kvůli zamořenému vzduchu po požáru skládky blízko Eibaru.

Utkání Valencia - Atlético Madrid
zdroj: Reuters autor: Sergio Perez

Katalánci rozhodli o vítězství v rozmezí šesti minut úvodního dějství. Ve 33. minutě uvolnil Lionel Messi přihrávkou za obranu Antoina Griezmanna a francouzský útočník přehodil obloučkem gólmana. Druhý gól přidal po zakončení z druhé vlny Sergi Roberto.

Po změně stran už pouze snížil střídající Ángel Rodríguez a Getafe přišlo o čtyřzápasovou vítěznou šňůru. I po dohrání kompletního 24. kola ale s jistotou zůstane na příčkách zajišťujících účast v Lize mistrů.

Real, za který nastoupil i uzdravený útočník Eden Hazard, úvod zápasu s Celtou Vigo nezvládl a už v sedmé minutě inkasoval od Fjodora Smolova. Krátce po změně stran vyrovnal Toni Kroos a v 65. minutě otočil skóre kapitán Sergio Ramos z penalty.

"Bílý balet" však o vítězství překvapivě přišel, když pět minut před koncem po rychlé kombinaci vyrovnal Santi Mina. Real v La Lize zaváhal po sérii pěti výher. Vigo díky cennému bodu poskočilo ze sestupového pásma na 17. pozici v tabulce.

Atlético dostal do vedení Marcos Llorente, k němuž se v 15. minutě odrazil míč v malém vápně. Další dva góly padly v závěru první půle. Nejprve po netradičním centru Maxiho Lópeze, který poslal míč před branku prudkým odrazem o zem, vyrovnal hlavou Gabriel Paulista. Krátce nato vrátil madridskému mužstvu náskok přízemní střelou z dálky ghanský záložník Thomas Partey.

Po přestávce znovu srovnal stav Geoffrey Kondogbia, který v tísni dokázal akrobaticky trefit centrovaný míč a poslat ho mimo dosah slovinského brankáře Jana Oblaka. Valencie poté marně útočila na výhru.

Sevilla začala lépe a v 15. minutě ji poslal do vedení Lucas Ocampos hlavičkou po centru zimní posily Susa. Za dvacet minut Vaclíka poprvé překonal Adri Embarba, který z přímého kopu podstřelil zeď, a krátce po změně stran otočil skóre Wu Lej.

Barcelonský tým si zkomplikoval situaci v 69. minutě, kdy byl Víctor Sánchez vyloučen po druhé žluté kartě. Sevilla zužitkovala přesilovku deset minut před koncem díky Susově přesné střele k tyči, ale víc už domácí nestihli.

Španělská fotbalová liga - 24. kolo:

Valencie - Atlético 2:2 (40. Paulista, 59. Kondogbia - 15. M. Llorente, 43. Partey), Mallorca - Alavés 1:0 (63. Cucho), FC Barcelona - Getafe 2:1 (33. Griezmann, 39. Roberto - 66. Ángel), Villarreal - Levante 2:1 (9. Moreno, 61. Gómez - 56. Mayoral), Granada - Valladolid 2:1 (81. Puertas, 90.+6 Fernández - 56. Guardiola), FC Sevilla - Espaňol Barcelona 2:2 (15. Ocampos, 80. Suso - 35. Embarba, 50. Wu Lej), Leganés - Betis Sevilla 0:0, Bilbao - Pamplona 0:1 (29. Oier), Real Madrid - Vigo 2:2 (52. Kroos, 65. Ramos z pen. - 7. Smolov, 85. Mina).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články