Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Atlético se dál drží první Barcelony, Bilbao remizovalo se Sevillou

Madrid - Fotbalisté Atlética Madrid porazili v 16. kole španělské ligy Valencii 3:0 a dál stíhají první Barcelonu, za kterou jsou druzí jen vinou skóre. Bilbao remizovalo na hřišti Sevilly 1:1 a nevyužilo příležitost odskočit na čtvrtém místě tabulky Villarrealu na čtyři body. Pětizápasová vítězná série Realu Madrid je u konce a fotbalisté Bílého baletu měli starosti vůbec s tím, aby si ze hřiště Pamplony odvezli alespoň remízový bod. Na konečných 2:2 upravoval Pepe. Barcelona díky gólům Neymara porazila Villarreal 2:1, na Real má katalánský klub náskok pěti bodů.

Pamplona - Real Madrid
zdroj: ČTK/EFE autor: JESUS DIGES

Atlético se dočkalo první branky v 59. minutě, kdy útočník Diego Costa nekompromisně prošel do pokutového území a překvapil brankáře Diega Alvese ostrou střelou na tělo. Brazilský rodák Costa zaokrouhlil svůj účet gólů v La lize na padesát.

Vzápětí se kouči Diegovi Simeonemu podařilo stejné střídání jako v posledním kole s Elche (2:0). Davida Villu nahradil Raúlem Garcíou, který minule po dvou minutách na hřišti připravil rozhodující gól, tentokrát branku po třech minutách na trávníku rovnou vstřelil.

Costa čtvrt hodiny před koncem nevyužil penaltu, kterou sám vybojoval, za pět minut byl ale faulován znovu, odvážil se na pokutový kop jít ještě jednou a skóroval. Mohl tak slavit posedmnácté v sezoně a dohnal dosavadního lídra pořadí střelců Cristiana Ronalda z Realu Madrid. Atlético vybojovalo čtrnáctý triumf v ročníku a se skóre 30:4 kraluje tabulce domácích zápasů, v nichž je zatím stoprocentní.

Real v deseti dokázal dotáhnout dvougólové manko

Real hrál od konce prvního poločasu bez vyloučeného kapitána Sergia Ramose, přesto dokázal smazat dvougólové manko. V 45. minutě nejprve snížil Isco a deset minut před koncem vyrovnal Pepe. To už byl poměr hráčů na trávníku vyrovnaný, neboť domácí přišli rovněž po druhé žluté kartě o Silvu.

Nejlepší střelec španělské ligy Cristiano Ronaldo osmnáctý gól v sezoně nepřidal, přispěl jen asistencí u první branky Realu. Letní hvězdná posila Gareth Bale, který se v minulém utkání s Valladolidem blýskl hattrickem, byl tentokrát už v 55. minutě střídán.

Neymar táhne Barcelonu

Barcelona vedla v utkání s Villarrealem po půlhodině, kdy zahrál rukou ve vápně obránce Mario Gaspar a Neymar z penalty zamířil přesně k levé tyči. Po změně stran ale vyrovnal hlavou po rohovém kopu obránce Mateo Musacchia. Utkání rozhodl v 68. minutě opět Neymar, který po přihrávce Alexise Sáncheze dorazil míč do odkryté branky. Brazilský útočník tak po hattricku v Lize mistrů do sítě Celticu zaznamenal ve dvou zápasech pět branek. Villarreal podruhé za sebou ztratil body a zůstává na pátém místě, bod za Bilbaem. 

Bilbao v minulém kole jako první v sezoně zdolalo Barcelonu (1:0), v Seville dnes ale potvrdilo, že mimo vlastní nový stadion se mu daří o poznání hůř. Gól inkasovalo už ve čtvrté minutě, kdy se po rohu trefil Alberto Moreno. Už za dvě minuty srovnal na konečných 1:1 Markel Susaeta, který mohl před přestávkou rozhodnout, jenže neproměnil penaltu.

Betis podlehl San Sebastianu a je poslední

San Sebastian si spravil chuť po vyřazení z Ligy mistrů a rozstřílel 5:1 poslední Betis. Baskové vedli po zásahu Imanola Agirretxeho, na ten ale odpověděl v 19. minutě Jorge Molina. Gólový koncert rozjel Real Sociedad až po změně stran, kdy přidali branky Ion Ansotegi, Antoine Griezmann, znovu Agirretxe a Xabi Prieto. San Sebastian si pohlídal šesté místo. Poslední Betis nadále ztrácí dva body na devatenáctý Valladolid, který má k dobru pondělní domácí dohrávku s Celtou Vigo.

Výsledky 16. kola španělské fotbalové ligy:

Pamplona - Real Madrid 2:2 (16. a 39. Riera - 45.+1 Isco, 80. Pepe). Vallecano - Granada 0:2(35. Rico, 89. Riki), Atlético Madrid - Valencie 3:0 (59. a 81. z pen. Costa, 63. Raúl García).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články