Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Atlético remizovalo na Camp Nou, Real break ale nevyužil

Atlético Madrid ve 35. kole španělské ligy remizovalo 0:0 s Barcelonou a tři kola před koncem před katalánským soupeřem na druhé příčce vede tabulku o dva body. Do čela mohl jít Real Madrid, kdyby porazil Sevillu. Avšak pouze remizoval 2:2, když bod zachránil Eden Hazard v nastavení. Postupovou kocovinu zažil finalista Evropské ligy Villarreal, který doma nestačil na Celtu de Vigo 2:4.

Utkání Barcelona - Atlético Madrid
zdroj: ZUMA autor: Gerard Franco Crespo

Souboj Atlética s Barcelonou moc šancí nenabídl. Největší příležitost domácích měl v 19. minutě Juan Manuel Correa, ale jeho střelu z hranice malého vápna zablokoval stoper Clément Lenglet. Za hosty zahrozil Lionel Messi, ale s jeho tečovaným pokusem si poradil brankář Jan Oblak.

Po bezbrankové remíze je situace v čele španělské ligy stále vyrovnaná. Barcelona se díky bodu posunula na druhou příčku se ztrátou dvou bodů na Atlético.

Obhájce titulu Real na třetím místě zaostává o tři body, má však k dobru nedělní duel se Sevillou, po kterém může jít díky lepší vzájemné bilanci s Atléticem na první příčku.

Real nabídkou na první místo pohrdl 

Real prohrával od 22. minuty po Fernandově trefě, vyrovnání zařídil po změně stran Marco Asensio. Čtvrt hodiny před koncem ale zahrál ve vápně rukou Militao a nařízenou penaltu proměnil Ivan Rakitič. Domácím zachránil alespoň bod ve čtvrté minutě nastavení střídající Eden Hazard, který šťastně tečoval do brány Kroosovu střelu.

"Bílý balet" po vyřazení v semifinále Ligy mistrů s Chelsea zažil během čtyř dní další zklamání, v tabulce alespoň přeskočil díky lepší vzájemné bilanci Barcelonu. Sevilla si pojistila čtvrté místo, na svého dnešního soupeře ztrácí tři kola před koncem čtyři body.

Villarreal uhlídal Arsenal, ale Vigo mu dalo čtyři góly

Villarreal ve čtvrtek udržel v Londýně s Arsenalem čisté konto i postupový výsledek z úvodního semifinálového duelu, tentokrát ale inkasoval hned čtyřikrát. Dvakrát se prosadil útočník Santi Mina, který stejně jako jeho spoluhráč Brais Méndez proměnil pokutový kop.

Z penalty skóroval na druhé straně i Gerard Moreno, jenž se 21. trefou v sezoně dotáhl ve střelecké tabulce na Karima Benzemu z Realu Madrid. Španělský útočník dal za "Žlutou ponorku" 54. prvoligový gól v kariéře, čímž vyrovnal klubové rekordmany Diega Forlána a Giuseppeho Rossiho.

Po sérii šesti remíz se fotbalistům Betisu Sevilla povedlo ve španělské lize zvítězit. Přitom svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho v domácím prostředí dlouho směřovali k dalšímu nerozhodnému výsledku, ale po gólu Borji Iglesiase z 86. minuty nakonec vyhráli nad Granadou 2:1.

Iglesias nejprve poslal Betis krátce před poločasem do vedení, když vyhrál souboj s přesilou obránců v pokutovém území. Machís v 64. minutě po chybné malé domů vyrovnal, ale Iglesias v závěru po nepřímém kopu z malého vápna nekompromisní dělovkou pod břevno sérii remíz ukončil. Betis se díky tomu posunul na šesté místo o dva body před čerstvé finalisty Evropské ligy z Villarrealu.

Druhou výhrou v řadě oživil naděje na záchranu poslední Eibar, který si poradil 1:0 s Getafe. Na 17. příčku ztrácí ve vyrovnané tabulce už jen dva body, Getafe má na sestupové příčky náskok čtyř bodů.

Španělská fotbalová liga - 35. kolo:

San Sebastian - Elche 2:0 (72. Elustondo, 90.+2 Oyarzabal), Alavés - Levante 2:2 (30. Pons, 88. Joselu – 36. a 42. Morales), FC Barcelona - Atlético 0:0Cádiz - Huesca 2:1 (43. Mauro, 45.+2 vlastní Silva - 45.+1 Mir), Bilbao - Pamplona 2:2 (1. Morcillo, 62. Sancet - 12. Brašanac, 89. Budimir), Getafe - Eibar 0:1 (89. Recio z pen.)Valencie - Valladolid 3:0 (45.+1 a 48. Gómez, 89. Correia), Villarreal - Vigo 2:4 (25. Gómez, 87. Moreno z pen. - 19. a 34. z pen. Mina, 45.+3 Méndez z pen., 57. Solari), Real Madrid - FC Sevilla 2:2 (67. Asensio, 90.+4 Hazard - 22. Fernando, 78. Rakitič z pen.), Betis Sevilla - Granada 2:1 (38. a 86. Iglesias – 64. Machís).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články