Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Atlético poprvé v sezoně odešlo z duelu bez bodu. Real remizoval, Barcelona jasně vyhrála

Poprvé v sezoně si v utkání španělské ligy nepřipsali ani bod. Obhájci titulu z Atlética Madrid překvapivě prohráli v 7. kole na půdě Alavésu 0:1. Real Madrid remizoval s Villarrealem bez branek. Sevilla zdolala barcelonský Espaňol 2:0. Jasnou výhru 3:0 si proti Levante připsala Barcelona.

Radost hráčů Barcelony
zdroj: ČTK/AP autor: Joan Monfort

Výhru nad Levante Kataláncům přiblížilo v prvním poločase nizozemské duo Memphis Depay, Luuk de Jong. Skóre uzavřel v první minutě nastavení Ansu Fati. Barcelona v duelu absolutně dominovala, hráčům Levante povolila pouze dvě střely na branku, přičemž sama gólmana Aitora Fernándeze ohrozila dvanáctkrát. Jako první ho překonal Depay, který v 7. minutě proměnil penaltu.

Na 2:0 zvýšil svým prvním gólem v barcelonském dresu de Jong. Vytáhlý nizozemský útočník dostal perfektní pas mezi stopery a sám před brankářem se nemýlil. V nastaveném čase přidal třetí branku střídající Fati a Barcelona po dvou remízách bodovala naplno. V neúplné tabulce se posunula na páté místo.

Triumf nad Atléticem šestnáctému celku minulé sezony Alavésu zajistil už ve čtvrté minutě hlavou kapitán Víctor Laguardia. "Rojiblancos" nezvítězili ve druhém z posledních tří kol a v La Lize prohráli poprvé od dubna po 11 zápasech. 

"V sezoně nastanou špatné chvíle. Možná teď procházíme složitějším obdobím. Jako trenéři musíme týmu vštěpit, co chceme. Mužstvu stoprocentně věřím. Beru zodpovědnost za to, že jsem hráčům nepomohl, když to potřebovali," citoval deník Marca trenéra Atlética Diega Simeoneho.

Víctor Laguardia z Alavésu se raduje z gólu v síti Atlética Madrid
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Inigo Larreina

Real Madrid i Villarreal jsou v ligové sezoně pořád bez porážky. "Bílý balet" nenavázal na sérii čtyř ligových výher, nadále však vede neúplnou tabulku. V úterním duelu Ligy mistrů přivítá na Santiago Bernabéu Šeriff Tiraspol, "Žlutá ponorka" se o den později v repríze květnového finále Evropské ligy utká s Manchesterem United.

Vítězný gól Sevilly proti Espaňolu vstřelil ve 13. minutě En-Nesjrí. Pojistku přidal v závěru Mir. Andaluský celek udržel neporazitelnost v ligovém ročníku.

V souboji týmů ze středu tabulky Pamplona zdolala Mallorcu 3:2. Vítězný gól hostů vstřelil v 88. minutě Javier Martínez.

Valencie doma remizovala s Bilbaem 1:1. Oba celky nevyhrály třetí kolo po sobě. Hosty poslal v 69. minutě do vedení Martínez. Od 82. minuty dohrávali domácí "netopýři" v oslabení, přesto jim Marcos André v páté minutě nastavení vystřelil alespoň bod.

Na druhou pozici se po hubené výhře nad Elche posunul San Sebastian, vítězství 1:0 trefil v 81. minutě Mikel Oyarzabal, který využil obrovského zaváhání v defenzivě hostů. Baskický celek prodloužil svou sérii bez prohry již na sedm zápasů.

Betis Sevilla porazil Getafe 2:0 a prodloužil svou sérii bez prohry na čtyři zápasy. Getafe, jemuž kvůli zranění chyběl český reprezentant Jakub Jankto, stále čeká na první bodový zisk a zůstává poslední.

V horní polovině ligového pořadí se stále drží Vallecano, které si poradilo 3:1 s Cádizem. V souboji týmů ze středu tabulky Pamplona zdolala Mallorcu 3:2. Vítězný gól hostů vstřelil v 88. minutě Javier Martínez.

Španělská fotbalová liga - 7. kolo:

Alavés - Atlético Madrid 1:0 (4. Laguardia), Valencie - Bilbao 1:1 (90.+5 Marcos André - 69. Martínez), FC Sevilla - Espaňol Barcelona 2:0 (13. En-Nesjrí, 87. Mir), Real Madrid - Villarreal 0:0, Mallorca - Pamplona 2:3 (12. Rodríguez, 45+5. Niño - 9. Cote, 58. I. Pérez, 89. J. Martínez), FC Barcelona - Levante 3:0 (7. Depay z pen., 14. L. de Jong, 90+1. Fati), San Sebastian - Elche 1:0 (81. Oyarzabal), Vallecano - Cádiz 3:1 (9. Á. García, 44. Falcao, 88. Palazón - 23. Harojan), Betis Sevilla - Getafe 2:0 (14. a 55. José), Vigo - Granada 1:0 (90.+4 D. Suárez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články