Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Atlético odvetu odstartovalo skvěle, finále si ale i přes porážku zahraje Real

Madrid – Když v šestnácté minutě vedli v odvetě semifinále Ligy mistrů 2:0, zdálo se, že by fotbalisté Atlética Madrid mohli manko 0:3 z prvního zápasu stáhnout. Hráči Realu však senzační obrat zatrhli. Obhájce titulu dokázal snížit na 1:2 a i tento výsledek mu nakonec stačil na pohodlný postup do finále, kde 3. června v Cardiffu narazí na Juventus. Real tak může být prvním týmem, který obhájí trofej v Lize mistrů. 

Isco (dole) se raduje z gólu se spoluhráčem z Realu Madrid Sergiem Ramosem
zdroj: REUTERS autor: Sergio Perez

Atléticu zařídili dvoubrankové vedení v úvodní čtvrthodině Saúl Níguez a Antoine Griezmann z penalty, ale sen o historickém comebacku ukončil loňskému finalistovi těsně před pauzou Isco gólem na 1:2.

"Věděli jsme, že se tady budeme trápit. Jsme šťastní za postup do finále. Je to dlouhá cesta a není snadné dojít až na konec. Jsem na hráče pyšný," uvedl kouč Realu Zinedine Zidane.

Domácí začali svůj poslední pohárový zápas na stadionu Vicenteho Calderóna excelentně a ve 12. minutě otevřel skóre Saúl Níguez, který hlavou zužitkoval Kokeho roh. Atlético pokračovalo v tlaku a už za čtyři minuty vedlo 2:0. Varane v pokutovém území fauloval Torrese a penaltu se štěstím proměnil Antoine Griezmann. "Byl to pro nás hrozný začátek, ale jsme Real Madrid a vždycky bojujeme až do úplného konce," podotkl krajní obránce Marcelo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih odvety semifinále LM Atlético - Real

Hosté ještě nikdy v LM neinkasovali tak rychle dva góly, ale z šoku se oklepali, vyrovnali hru a ve 42. minutě snížili. Benzema se proháčkoval mezi třemi obránci, Kroosovu dělovku ještě vyrazil Oblak, ale na dorážku Isca už byl slovinský gólman krátký. V té chvíli bylo prakticky rozhodnuto, protože Atlético potřebovalo k postupu vstřelit další tři branky.

Hráči Realu skórovali v 61. soutěžním utkání po sobě a stanovili nový rekord v pěti nejlepších ligách Evropy. Předchozí maximum držel Bayern Mnichov za období 2013 až 2014.

"Myslím, že jsme byli v prvním poločase skvělí. Ale geniálním momentem Benzemy se náš sen rozplynul. Ale nikdy jsme nepřestali bojovat," prohlásil kapitán a záložník Atlética Gabi.

Druhý poločas už velké drama nenabídl. V 58. minutě mohl vyrovnat Ronaldo, ale autor hattricku z prvního semifinále po přihrávce Marcela pálil nad branku. Na druhé straně pak předvedl dva skvělé zákroky Navas, když zneškodnil Carrascovu ránu i dorážku hlavou od střídajícího Gameira.

Gól nedal čtvrt hodiny před koncem ani Benzema, jenž po dalším Marcelově centru hlavičkoval do boční sítě. Těsně před koncem ještě Griezmann pěknou střelou protáhl Navase.

Atlético sice v této sezoně Ligy mistrů udrželo doma neporazitelnost, ale madridskému rivalovi nedokázalo vrátit finálové porážky z let 2016 a 2014. Přesto si domácí fotbalisté vysloužili od svých fanoušků bouřlivý aplaus. "Děkujeme nejlepším příznivcům na světě. Věřili nám od první minuty a opět na ně můžeme být hrdí," ocenil Gabi.

Atlético Madrid - Real Madrid 2:1 (2:1) 

Branky: 12. Níguez, 16. Griezmann z pen. - 42. Isco. Rozhodčí: Cakir - Duran,
Ongun (všichni Tur.). ŽK: Savič, Godín, Gabi, Correa - Danilo, Ramos. Diváci:
50 000. První zápas: 0:3, postoupil Real
  
Atlético: Oblak - Giménez (57. Thomas), Savič, Godín, Filipe Luis - Koke (76.
Correa), Gabi, Saúl, Carrasco - Torres (56. Gameiro), Griezmann. Trenér:
Simeone.
Real: Navas - Danilo, Varane, Ramos, Marcelo - Modrič, Casemiro (77. Lucas
Vázquez), Kroos - Isco (88. Morata) - Benzema (77. Asensio), Ronaldo. Trenér:
Zidane.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články