Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Atlético míří za titulem, Barcelona konečně vyhrála

Madrid – Atlético Madrid přiživuje naději na zisk španělského titulu, který získalo naposledy před osmnácti lety. Další tři body přidali hráči madridského celku po výhře 2:0 nad Elche, a pokud vyhrají tři ze čtyř zbývajících duelů, ukončí desetiletou španělskou nadvládu dvojice Barcelona – Real Madrid. Katalánský klub přitom zvítězil ve svém sobotním utkání nad Bilbaem, když otočil stav z 0:1 na 2:1.

Diego Costa
zdroj: ČTK/AP

Atlético čekají v příštích zápasech týmy ze středu tabulky Valencia, Levante a Málaga. I pokud nedokáže naplnit papírové předpoklady, může o titulu rozhodnout stále v posledním kole jeho duel na hřišti Barcelony. Tu před týdnem Atlético vyřadilo ve čtvrtfinále Ligy mistrů a v úterý tým čeká první semifinále s Chelsea.

Atlético po bezbrankovém poločase nevyužilo v 51. minutě nařízenou penaltu, kterou David Villa zahodil. Elche, které bojuje o jistotu záchrany, pak promarnilo několik nadějných šancí a domácí za vítězstvím na stadionu Vicenteho Calderona nasměroval až obránce Miranda, který se v 72. minutě trefil hlavičkou po rohovém kopu.

V nastavení zpečetil skóre z další penalty Diego Costa, který sice z této pozice v sezoně už třikrát neuspěl, tentokrát ale s přehledem proměnil a připsal si 27. branku v lize. Za lídrem střelecké tabulky Cristianem Ronaldem zaostává o jediný gól. Atlético zvýšilo náskok před Realem Madrid na šest bodů, městský rival ale zápas s Valladolidem sehraje až 7. května. Mistrovská Barcelona zaostává před nedělním duelem s Bilbaem o další bod.

Barcelona konečně zvítězila, porazila Athletic

Tři porážky za sebou, to se Barceloně naposledy přihodilo v roce 2003. Katalánský tým nejprve vypadl s Atléticem Madrid ze čtvrtfinále Ligy mistrů, pak prohrál v lize v Granadě a neuspěl ani ve středečním finále poháru s Realem. A když dal po řadě nevyužitých barcelonských šancí v 50. minutě gól Aduriz a Bilbao šlo na Nou Campu do vedení, vypadalo to se svěřenci trenéra Gerarda Martina ještě hůř.

Zachránci katalánského týmu se ale stali Pedro a Messi, kteří během dvou minut otočili skóre. Messi v 74. minutě rozhodl o tříbodovém zisku přesnou střelou z přímého kopu těsně za velkým vápnem. Na kontě má 26 ligových gólů v sezoně, vedoucí muž tabulky střelců Cristiano Ronaldo z Realu dal o dva více. 

Real Sociedad si po třech ztrátách poprvé připsal tři body. Musel ale obracet nepříznivý vývoj utkání, když se ve 23. minutě trefil Kolumbijec Jhon Córdoba. O vyrovnání se postaral krátce po půlhodině hry Sergio Canales, jehož centr tečoval za záda vlastního gólmana útočník Manuel Lanzarote. Vela pak v 91. minutě zpracoval dlouhý pas Markela Bergary a třináctým gólem v ročníku rozhodl o třetí prohře hostů v posledních čtyřech zápasech.

34. kolo La Ligy

Atlético Madrid – Elche 2:0 (72. Miranda, 90.+1 Costa z pen.), Pamplona – Valencie 1:1 (19. Riera – 82. Jonas), Levante – Getafe 0:0, San Sebastian – Espaňol Barcelona 2:1 (32. Canales, 90.+1 Vela – 23. Córdoba), Almería - Vigo 2:4 (40. Ríos, 88. Díaz - 19. a 71. Nolito, 52. Charles, 75. Orellana), Vallecano - Betis Sevilla 3:1 (14. Rochina, 27. vlastní Paulao, 52. Larrivey - 80. Chica), FC Sevilla - Granada 4:0 (14. vlastní Mainz, 51. Gameiro, 58. M'Bia, 68. Vitolo), FC Barcelona - Bilbao 2:1 (72. Pedro, 74. Messi - 50. Aduriz).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články