Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Atlético Madrid stíhá Barcu, Bilbao se dál trápí

Madrid – Atlético Madrid ve španělské lize dál úspěšně stíhá první Barcelonu. Díky vítězství 3:1 nad Pamplonou zůstává soupeř Plzně ze základní skupiny Evropské ligy v domácí soutěži bez porážky a po devíti kolech má 25 bodů, stejně jako katalánský lídr tabulky. Soupeř Sparty Athletic Bilbao se naopak trápí a po prohře 1:2 s Getafe má jen osm bodů.

Atlético domácí zápas s Osasunou rozhodlo po půlhodině hry během vydařené pětiminutovky. Nejdříve se po standardní situaci hlavičkou prosadil Miranda, poté i Raúl García. Hosté sice zásluhou Lamaha snížili, klidný závěr ale zajistil Atlétiku desátou brankou v sezoně kanonýr Falcao. Atlético neprohrálo již od dubna a zažívá nejdelší vítěznou sérii od roku 1992.

Finalista minulého ročníku Evropské ligy Bilbao na stadionu San Mamés, kam Sparta zavítá v posledním kole základních skupin 6. prosince, prohrával už od 11. minuty, kdy se trefil Juan Rodríguez. V 57. minutě poslal hosty z Madridu do dvoubrankového náskoku Álvaro. Bilbao snížilo až ve čtvrté minutě nastavení, kdy skóroval San José.

Bílý balet stále ztrácí osm bodů na vedoucí duo

Real Madrid napravuje nevydařený vstup do sezony a díky jasné výhře na Mallorce 5:0 má na čtvrtém místě tabulky stále osmibodovou ztrátu na vedoucí duo. Poslední branku "Bílého baletu" vstřelil Callejón, o předchozí se spravedlivě podělili Higuaín a Ronaldo, který díky tomu s 11 zásahy o gól předčil v tabulce střelců Falcaa. Na vedoucího Messiho z Barcelony mu chybí dvě trefy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články