Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Atlético Madrid rozdrtilo Chelsea 4:1 a slaví zisk Superpoháru

Monaco - Večer Radamela Falcaa. Jinak finále Superpoháru v Monaku mezi Chelsea a Atlétikem Madrid nazvat nejde. Kolumbijský útočník opět potvrdil, proč je mnohými považován za nejlepšího hrotového útočníka současnosti a čistým hattrickem rozhodl o výhře Atlétika nad Londýňany 4:1. Kromě Falcaa se z madridského celku trefil ještě Miranda. Za Chelsea korigoval pouze Cahill. Los Colchoneros vyhráli Superpohár opět po dvou letech, když v roce 2010 porazili Inter Milán 2:0.

Slavící hráči Atlétika
zdroj: AP autor: Antonio Calanni

Zápas začal ve velkém tempu, a i když Chelsea v prvních vteřinách držela míč především na svých kopačkách, první šanci si vytvořilo Atlético. A byla gólová. Ve čtvrté minutě po levé straně prošel Adrián Lopéz, který předložil míč před branku obávanému Falcaovi. Ten však v obtížné pozici trefil břevno. O tři minuty později se však již mohli fanoušci Atlétika radovat. Po krásné přihrávce z půlky hřiště obraně Chelsea znovu utekl Falcao a tentokrát zamířil do černého. Útočník zvaný "El Tigre" si chladnokrevně počkal, lehkým obloučkem přehodil Čecha a od tyče se míč odrazil do brány.

A one man show Falcaa pokračovala i nadále. V osmnácté minutě pěkně zakombinovali hráči Atlétika. Míč směřující na Falcaa nezvládl odkopnout stoper David Luiz a střelec první branky opět prokázal, proč je mnohými označován za nejlepšího hrotového útočníka současnosti. Kolumbijský reprezentant si na hranici vápna zasekl míč a krásnou střelou placírkou nedal Petru Čechovi v bráně Chelsea ani tentokrát sebemenší šanci.

Fanoušci Chelsea si museli připadat jak ve špatném snu i v dalších minutách. Blues se sice snažili, ale další obrovskou přiležitost si opět vypracovali Los Colchoneros. Po rychlém brejku se tváří v tvář Petru Čechovi ocitl záložník Gabi, ale český brankář ho dokázal výborně vychytat.

Obrovské štěstí měla Chelsea i ve 36. minutě. Z pravé strany našel Arda Turan na zadní tyči nabíhajícího Adriána Lopéze, před kterým zívala úplně prázdná brána. Mladému Španělovi však míč skočil a místo na branku zamířil překvapivě k Falcaovi. Ten mohl završit hattrick, ale místo toho z malého vápna již podruhé zamířil do brankové konstrukce. Čech znovu mohl pouze přihlížet.

Co se nepovedlo ve 36. minutě, to EL Tigre napravil na konci prvního poločasu. Po dalším rychlém brejku si chytře na vápně počkal Arda Turan na nabíhajícího Falcaa, který se opět nemýlil a uzavřel tak čistý hattrick.

Kdo by čekal, že se Chelsea po poločase zvedne a bude bojovat o zvrat, musel i nadále nevěřícně koukat, co se děje na hřišti. Blues sice drželi míč na polovině svého soupeře, ale kromě dvou slabých střel jejich útoky branku Atlétika neohrozily. A tak znovu udeřilo na druhé straně. V šedesáté minutě si na centr naběhl pravý obránce Miranda, přehodil Čecha a Atlético již vedlo 4:0.

A znovu v akci Atlético. V 69. se ke standartní situaci dostal Koke, který místo centru zvolil přímou střelu na bránu, ale míč, jenž těsně před brankou skočil, dokázal Petr Čech vyrazit na roh. Fanoušci Chelsea si mohli poprvé zakřičet gól až čtvrt hodiny před koncem. To když se míč po rohu dostal ke stoperu Garry Cahillovi a ten z hranice penalty propálil vše, co mu stálo v cestě.

V devadesáté minutě málem završil špatný večer David Luiz, který trefil tyč vlastní brány, ale skóre se nakonec nezměnilo a Atlético tak může slavit výhru 4:1.

FC Chelsea - Atlético Madrid 1:4 (0:3)

Branky: 75. Cahill - 7., 19. a 45. Falcao, 60. Miranda. Rozhodčí: Skomina - Arhar, Žuni (všichni Slovin.). ŽK: Ivanovič (Chelsea). Diváci: 17 000.

Sestavy:

Chelsea: Čech - Ivanovič, Luiz, Cahill, Cole (90. Bertrand) - Mikel, Lampard - Ramires (46. Oscar), Hazard, Mata (81. Sturridge) - Torres. Trenér: Di Matteo.

Atlético: Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Felipe Luis - Gabi, Suárez - Turan, Koke (81. Raúl García), Adrián (56. Rodríguez) - Falcao (87. Emre). Trenér: Simeone.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články