Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Atlético Madrid remizovalo u nováčka. Baskické derby ovládl San Sebastian

Fotbalisté Atlétika Madrid remizovali v 17. kole španělské ligy na hřišti nováčka Almeríi 1:1. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho se posunuli na čtvrté místo, i když nevyhráli pátý z posledních šesti ligových zápasů. San Sebastian zvítězil v baskickém derby 3:1 nad Bilbaem. Třetí tým tabulky vyhrál počtvrté za sebou a na první Barcelonu ztrácí šest bodů, Katalánci mají zápas k dobru. Villarreal si na hřišti Celty Vigo došel pouze pro remízu 1:1.

Obě branky padly v Madridu v prvním poločase. Hosty poslal do vedení svým 50. gólem v La Lize argentinský mistr světa Correa. Domácí odpověděli zásluhou Tourého. V závěru utkání obdrželo Atlético červenou kartu ve třetím kole po sobě, vyloučen byl Reguilón.

Celek ze španělské metropole získal ze 17 zápasů pouze 28 bodů, což je jeho nejhorší výsledek za dobu působení Simeona u týmu v kompletní sezoně a od ročníku 2011/12.

Barcelonský Espaňol zvítězil na hřišti Getafe 2:1. Obě mužstva nyní shodně dělí dva body od sestupových příček.

San Sebastian se mohl gólově spolehnout na útočníky, kteří vstřelili všechny tři branky. V první půli se prosadil nejlepší střelec týmu Sörloth i jeho kolega na hrotu Kubo, za Bilbao ještě do pauzy snížil Sancet.

Po hodině hry byl ale vyloučen za faul na Kuba stoper Yeray a nařízenou penaltu proměnil střídající Oyarzabal. Kapitán týmu a španělský reprezentant se trefil poprvé od prosincového návratu po zranění kolena, které ho na devět měsíců vyřadilo ze hry. Bilbao prohrálo baskické derby po třech utkáních a je na osmé příčce.

Hosté z Villarrealu se ujali vedení v první půli zásluhou Gerarda Morena, po změně stran srovnal Larsen. Oba týmy neprohrály čtvrté kolo po sobě, Celta ve třech z nich remizovala. Villarreal uhrál nerozhodný výsledek po třech výhrách.

Nadále se trápí Sevilla, která neudržela vedení a na hřišti Girony prohrála 1:2. Účastník skupinové fáze Ligy mistrů se může po odehrání kompletního programu 17. kola propadnout do sestupového pásma.

V pondělní dohrávce kola získalo poslední Elche pátý bod v sezoně. Po sérii pěti porážek remizovalo na stadionu Cádizu 1:1 díky gólu argentinského útočníka Ponceho, který vyrovnal vedení domácího celku v 81. minutě. Elche tak bodovalo poprvé od 23. října.

Cádiz vedl od páté minuty zásluhou uruguayského útočníka Briana Ocampa, jenž dal první gól v sezoně. Těsný náskok ale domácí neudrželi a jsou dál na první sestupové příčce jen dvě místa před Elche.

Výsledek 17. kola španělské fotbalové ligy

Celta Vigo - Villarreal 1:1 (68. Larsen - 15. G. Moreno), Valladolid - Vallecano 0:1 (65. Palazón), Girona - FC Sevilla 2:1 (46. Stuani, 88. Herrera - 13. Nianzou), Pamplona - Mallorca 1:0 (47. Oroz), San Sebastian - Bilbao 3:1 (25. Sörloth, 37. Kubo, 63. Oyarzabal z pen. - 41. Sancet), Getafe - Espaňol Barcelona 1:2 (7. Ünal - 6. Joselu, 62. Puado), Almería - Atlético Madrid 1:1 (37. Touré - 18. Correa), Cádiz - Elche 1:1 (7. Ocampo - 81. Ponce).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články